SPORT: Svrljižanin oborio državni rekord u mrtvom dizanju (VIDEO)

Broj pregleda

Sa podignutih 246 kg u sportskoj disciplini mrtvo dizanje, Svrljižanin Danilo Anđelković oborio je državni rekord u kategoriji juniora do 82,5 kg telesne mase.

Danilo Andjelkovic
Svrljižanin u trenutku obaranja državnog rekorda u sportskoj disciplini mrtvo dizanje, foto: Svrljiške novine

Na ‚‚V Državnom prvenstvu u benč presu i dedliftu RAW & EQ“ koje je održano 20. maja u Vranju po GPC pravilima, Svrljižanin Danilo Anđelković ponovo je zablistao oborivši i državni rekord u mrtvom dizanju. On je i pored odličnog plasmana u kategorijama u kojima se takmičio osvojio i prvo mesto i zlatnu medalju u sportskoj disciplini benč pres, sa podignutih 135 kilograma.

Andjelkovic tegovi
Oboren rekord, Anđelković Danilo, foto: Privatna arhiva

Zadovoljan sam postignutim rezultatima. Odlična atmosfera i opaka borba za rekord. Za sledeću sezonu, nakon kratke pauze preko leta, nastavljam sa redukovanim treninzima, rekao je za portal “Svrljške novine“ Danilo Anđelković.

Na takmičenju u Vranju, pored Anđelkovića, učestvovali su i David Mišković i Dušan Radenković iz Svrljiga.

Svi zajedno doneli su šest zlatnih medalja i dva pehara u Svrljig.

Naime, David Mišković podigao je 147,5 kg u disciplini benč pres, osvojio zlato u konkurenciji najbolji relativni benč u kategoriji tinejdžera i zlato u disciplini mrtvo dizanje sa podignutih 202,5 kg.

Dve zlatne medalje takođe je osvojio i Dušan Radenković koji je podigao 120 kg u benč presu i 215 kg u mrtvom dizanju.

Vredno je istaći da je ovo veliki uspeh za ove mlade Svrljižane, ali i za opštinu iz koje dolaze.


Vredno je istaći da je Anđelković dobitnik opštinskog priznanja za postignute uspehe na prethodnim takmičenjima, a ova nagrada mu je uručena prilikom obeležavanja Dana opštine Svrljig. 


PODSETIMO SE:

ANĐELKOVIĆ OBORIO SVETSKI REKORD

Pročitajte i

Svarog ekipa, foto: M.S.

Treniraj iz ljubavi, a ne iz kompleksa

Za rubriku ,,Intervju“ razgovarali smo o powerliftingu sa Danilom Anđelkovićem koji je od 2020. godine predsednik kluba osnivača ,,Svarog“ i Lazarom Kandićem učenikom koji je

Podrška Opštine svrljiškim sportistima

Uspešni mladi sportisti – dizači tegova iz Svrljiga, od opštine Svrljig dobili su na poklon trenerke sa natpisom i grbom Svrljiga kako bi u budućem periodu na takmičenjima

Inicijativa za forimiranje novog sportskog kluba

U okviru akcije ,,Dan otvorenih vrata“ pomoćnik predsednice opštine Svrljig Miroslav Marković primio je danas svrljiške sportiste – dizače tegova, Danila Anđelkovića, Nenada Stevanovića i Davida

2 Komentar

  • SVAKA CAST MOMCI SAMO NAPRED!!!!POZZZ

  • Pod hitno da se napravi kuca slavnih u Svrljigu u kojoj ce biti vostani likovi ovih momaka sa okacenim medaljama svetskih prvaka,ylatne ,srebrne,bronze,veliko je to reklama za Svrljig.Novine bruje,vesti na TV ovih dana trebalo bi i Vucic da ih primi .Kupujte Svrljizani novine sutra na naslovnim stranama bice svrljizana sa medaljama.Ocekujemo i nase zlatne karatiste sa jedno desetak medalja i tamo se dele i oni ce biti drzavni prvaci.

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *