Svrljiške novine

Broj pregleda

Dani vazduhoplovstva ”Naša krila” u Svrljigu

U Svrljigu će 26. maja biti održana manifestacija Dani vazduhoplovstva ”Naša krila”.

Ilustracija / foto: flickr.com / Svrljiške novine
Ilustracija / foto: flickr.com / Svrljiške novine

Manifestacija će početi u 10 ujutru kada će biti organizovan kros za decu 7. i 8. razreda Osnovne škole i učenike Srednje škole iz Svrljiga. Najbolji, odnosno pobednici krosa osvojiće nagradu besplatnog letenja.

U 11 časova je svečano otvaranje i pres konferencija za novinare, a nakon toga biće prezentovan izložbeni deo koji podrazumeva virtualnu avijaciju, RC modelare, maketare, zatim  štandove pilotskih akademija, aeroklubova, kao i Vazduhoplovnog saveza Srbije.

Nakon izlaganja učesnika u planu je i predavanje na temu vazduhoplovstva u Osnovnoj školi u Svrljigu. Na ovu temu govoriće vojni i civilni piloti, članovi Vazduhoplovnog saveza Srbije, aeroklubova i pilotskih akademija.

Kako je najavljeno, poslednji deo programa biće organizovan u Centru za turizam, kulturu i sport u vidu književne večeri kapetana prve klase Vojislava Eskića i pukovnika Suada Hamzića, kao i izložbe fotografija iz vazduha pilota-majora Dragoljuba Stefanovića i pripadnika Udruženja penzionisanih vojnih letača i padobranaca.

Ulaznice za književno veče i izložbu fotografija biće dobrotvorni prilozi za lečenje malog Atile Kiš Torma (5) iz Svrljiga.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

3 Komentara

  • A kada će biti Dani Mornarice – Mornarijada?
    Sve sama nebuloza do nebuloze.

  • Dali ce bude organizovani dani nosa? Nosiada na primer?

  • saznao sam da u kc čuvaju vranu koju će zvanično iz kavesa pustiti na dan parade

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *