POLITIKA

Ponovo imenovani v.d. direktori Centra za socijalni rad i Centra za turizam, kulturu i sport

Broj pregleda

Na današnjoj desetoj sednici Skupštine opštine Svrljig odbornici su reizabrali v.d. direktora Centra za turizam, kulturu i sport Marka Mladenovića i v.d. direktorku Centra za socijalni rad Jelenu Đorđević. 

Sednica SO Svrljig 10
Sednica SO Svrljig 10-ta po redu

Nakon što je predsednik SO Svrljig Nebojša Antonijević spojio Dnevni red sa dopunama i stavio na glasanje, za reč se javio Milan Videnović (DS) rekavši da je osnovno da se predsednik SO Svrljig izvini odbornicima što su dopunu materijala dobili pred sam početak sednice, naglašavajući da zakonski rok za dostavu materijala od 7 dana nije ispoštovan.

Videnovic Milan
Odbornik Milan Videnović (DS)

Ko želi da detaljno čita materijal treba mu vremena, a mi po 1000-ti put dobijamo na ovakav način materijal, pred samu sednicu. Kada je sednica po hitnom postupku, kao današnja, usvajaju se samo hitne stvari. Molim vas da nam ne vređate inteligenciju, moj mozak ne može da primi toliku količinu gluposti, rekao je Videnović.

Nakon usvajanja predloga Dnevnog reda, usvojen je zapisnik sa protekle sednice a potom je Marina Savić, šefica odseka za budžet i finansije obrazlagala Izveštaj o izvršenju Odluke budžeta opštine Svrljig za period 1.1.2016. do 31.12.2016. godine.

Savićeva ističe da je budžet ostvaren sa 448.330.000 dinara, odnosno sa 73,95%. Ona ističe da je nakon drugog rebalansa budžet uvećan za 73.000.000 dinara zbog rekonstrukcije Osnovne škole, ali nisu utrošena u 2016. godini jer se radovi izvode u 2017. godini, tako da sa tim sredstvima u budžetu ostvarenje istog iznosi 83,14%.

Raco Mentovic 1
Odbornik Raco Mentović (SPS)

Raco Mentović (SPS) iskoristio je odborničko vreme kako bi uputio kritike na račun predsednice opštine Svrljig Jelene Trifunović, koja se, po njegovim rečima, ne pojavljauje kada se usvaja budžet.

Predsednice nema kada smo usvajali budžet za 2016. godinu, za  2017. godinu, nema je ni danas kad govorimo o Izveštaju o izvršenju budžeta za 2016. godinu. Ovo je ponižavanje. Zato ćemo nezadovoljstvo izraziti ćutnjom, rekao je Mentović.

U nastavku odbornici su razmatrali predlog Rešenja o utvrđivanju predloga Odluke o angažovanju preduzeća za reviziju radi eksterne revizije završnog računa budžeta optšine Svrljig za 2016. godinu.

Tu je takođe opozicija negodovala, navodeći da je potrebno angažovati državnog, a ne privatnog revizora.

Raco Mentović (SPS) rekao je da bi reviziju trebalo da vrši državni revizor, da se ne angažuje revizorska kuća koja je prošle godine vršila reviziju u Svrljigu.

Odbornik Milija Miletić (USS)
Odbornik Milija Miletić (USS)

O nepravilnostima iz 2015. godine prilikom revizije govorio je Milan Videnović (DS), dok je odbornik Milija Miletić (USS) rekao da podržava i jednog i drugog kolegu jer je prepoznao njihovu nameru, odnosno da se na najbolji mogući način izvrši revizija budžeta opštine Svrljig. On je istakao da opština Svrljig, za razliku od mnogih opština u Srbiji, ima najmanji broj grešaka i nepravilnosti prilikom revizije prošlogodišnjeg budžeta.

Svrljig je jedina opština koja je dobila Plaketu najbolje opštine u Srbiji, koja će biti uručena 7. aprila u Beogradu, rekao je Miletić, komentarišući o budžetu.

Na istoj sednici za Jelena Đorđević izabrana je za v.d. direktora Centra za socijalni rad, dok je Marku Mladenoviću povereno još 6 meseci da upravlja Centrom za turizam, kulturu i sport  u svojstvu v.d. direktora.

Odbornik Raco Mentović (SPS) postavio je, po njegovim rečima, moralno pitanje, odnosno kako će Jelena Đorđević glasati za o svom izveštaju koji je podnela danas nakon reizbora.

Milija Miletić je istakao da je o izveštaju mogla da govori i prethodna direktorka Vesna Nedeljković, koja je, po njegovim rečima, radila odgovorno svoj posao. Miletić je naglasio da očekuje pozitivne promene u funkcionisanju Centra za socijalni rad i dodao da od države očekuje pomoć u izgradnju i formiranju staračkog centra, odnosno Gerontološkog centra na teritoriji opštine Svrljig.

Nakon usvajanja Plana i programa CZSR Svrljig, odbornici su objedinjeno glasali za Mladenovićevo razrešenje i ponovno postavljenje na funkciju v.d. direktora Centra za turizam, kulturu i sport opštine Svrljig.

Šef odborničke grupe USS-SNS-PUPS Milija Miletić istakao je da nije bilo dovoljno vremena da se na bilo koji način iskaže Marko Mladenović, aludirajući da na mladima svet ostaje i njima treba dati šansu.

On je javno pozvao Mladenovića da ova ustanova u narednom periodu stavi veći akcenat na promociju turizma, te da upornije i marljivije rade na tom polju.

Za to ima vremena. Još šest meseci je dovoljno da vidimo konkretne rezultate, rekao je Miletić.

Do kraja sednice usvojene su sve tačke dnevnog reda, a vredno je istaći da je danas usvojen predlog Rešenja o davanju saglasnosti na ugovor o obavljanju komunalne delatnosti usluge obezbeđivanja javnog osvetljenja na teritoriji opštine Svrljig, kao i na cenovnik usluga održavanja javne rasvete u Svrljigu koje će u daljem periodu obavljati JKSP “Svrljig“ Svrljig.

Pročitajte i

Fotografija preuzeta sa zvanične stranice pokreta

Oglasio se Pokret za spas Svrljiga

Povodom današnje objave na portalu ,,Svrljiške novine” o istupanju Sandre Petković – člana Komisije za zaštitu životne sredine Opštine Svrljig koja se u toj komisiji

2 Komentar

  • Vreme je da se medju odbornicima nadje i Bata Rašić… Najjači biznissmen Svrljiga … Čovek koji ulaže u naš grad i pravi najjači kafić.

  • Vreme je… Sad su izbori za precednika pa nek se prijavi….

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *