IZBORI 2017
Broj pregleda

Glasanje sa isteklim ličnim kartama moguće uz potvrdu

Republička izborna komisija utvrdila je večeras da će birači na predsedničkim izborima 2. aprila moći da glasaju uz važeću ličnu kartu, pasoš ili vozačku dozvolu na čijem je obrascu naveden matični broj, dok će birači kojima su lične karte istekle moći da glasaju uz potvrdu MUP-a da su pokrenuli postupak za njihovo produženje.

velika glasaci

“Ovim rešenjem, koje je jednoglasno doneto, pokrili smo sve slučajeve i neće biti diskriminacije u bilo kom smislu”, rekao je predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević na večerašnjoj sednici RIK-a.

RIK je utvrdio da će glasanje održati 2. aprila od 7.00 do 20.00 časova, a birači bi trebalo da dobiju obaveštenje sa adresom biračkog mesta na kojem će moći da glasaju, ali nisu dužni da to obaveštenje ponesu na biračko mesto.

RIK je takođe odredio da birači koji nisu u mogućnosti da iz zdravstvenih razloga dođu na biračko mesto, kao osobe sa invaliditetom i stare nemoćne osobe, mogu da glasaju ako o tome obaveste birački odbor na dan glasanja do 11.00 sati.

Birači sa invaliditetom mogu da na biračko mesto dođu uz pomoć psa vodiča, kao i da umesto ličnog potpisa koriste pečat sa potpisom odnosno ličnim podacima.

Na večerašnjoj sednici RIK je opredelio da će pripadnici Vojske Srbije moći da glasaju na 67 biračkih mesta određenih rešenjem RIK-a.

(Izvor: Tanjug, RTV)

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

1 Komentara

  • Bake i deke. Pitajte svoje unuke za koga će glasati a onda dobro razmislite da li treba glasati za Vučića.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *