Broj pregleda

Šta nedostaje pružnom prelazu u Svrljigu

Vozači, odnosno svi učesnici u saobraćaju postavljaju jedno pitanje kada prelaze pružni prelaz u Svrljig – ”zašto nema svetlosne signalizacije”.

Pruga
Arhivska fotografija, pružni prelaz u Svrljigu

Na području “Železnica Srbije” nalazi se ukupno 2.138 putnih prelaza, a način njihovog osiguranja je različit i može biti saobraćajnim znakovima na putu i trouglom preglednosti, svetlosnim saobraćajnim znakovima i saobraćajnim znakovima na putu, polubranicima sa svetlosnim saobraćajnim znakovima i saobraćajnim znakovima na putu, branicima i saobraćajnim znakovima na putu, neposrednim regulisanjem saobraćaja na putnom prelazu i posebnim merama u određenim slučajevima, ogradama ili drugim uređajima na putnim prelazima za pešake i bicikliste.

Pruzni prelaz Svrljig
Pružni prelaz, foto: Google maps

U Svrljigu, na pružnom prelazu, nalazi se tzv. Andrejin krst koji označava mesto na kome put prelazi preko železničke pruge u nivou bez branika ili polubranika sa jednim kolosekom odnosno sa dva ili više koloseka.

pruzni prelaz trougao
Signalizacija

Mnogi učesnici u saobraćaju, građani i drugi, smatraju da bi zbog svakodnevnih problema i zatvaranja vozača u prostoru između branika, trebalo da se postave, pored zvučne, i svetlosne signalizacije, odnosno prelaz puta preko železničke pruge trebao bi biti označen svetlosnim saobraćajnim znakovima koji najavljuju da se približava voz, da se spuštaju branici, odnosno polubranici.

Nekoliko puta od početka ove godine branici su bukvalno zatvarali vozače koji su se jedva provukli između branika. To mora da se reši, nekako, bilo kako, samo da ne bude većih incidenata, kaže za ”Svrljiške novine” V.I.

Pružni prelaz u Svrljigu, u centru grada, potrebno je dodatno obezbediti, smatraju mnogi. Trenutno na ovom mestu obezbeđena je samo zvučna signalizacija.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA