Svrljiške novine

PLATA
Broj pregleda

Nova plata Tomislava Nikolića iznosiće 10.000 evra!

Podeli sa prijateljima:

Kad ne može funkcija, daj pare! Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izvisio je za premijersko mesto nakon predsedničkih izbora, ali je utehu našao u papreno plaćenom poslu, saznaje „Alo!”.

Toma Nikolic
Foto: Zvanični sajt predsednika Srbije

Tako će Nikolić, po svemu sudeći, iz fotelje predsednika države sesti u stolicu savetnika organizacije koja bi delovala kao NVO, a bila bi osnovana samo zbog njega.

– Iako je Nikolić od predsedničkog kandidata, premijera i lidera Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića uporno zahtevao da dobije premijersko mesto, shvatio je da od toga nema ništa. Vučić je kategorično odbijao da mu tu funkciju prepusti, te kada je video da je vrag odneo šalu i da bi mogao da ostane i bez opcije za pregovaranje ukoliko se prikloni nekom drugom predsedničkom kandidatu, Nikolić je tražio finansijski najisplativije rešenje. Tako je između nekada najbližih saradnika dogovoreno da Nikolić nakon odlaska sa mesta predsednika Srbije dobije poziciju u nekom savetodavnom telu nezavisne organizacije koja bi se bavila azijsko-srpskim odnosima. Bukvalno bi se osnovalo novo telo kako bi se njemu dala funkcija, koja i nije bitna, već plata, koja bi trebalo da bude astronomska – čak i više od 10.000 evra – tvrdi dobro obavešteni izvor „Alo!”.

Anđelković: To je bio Vučićev gest dobre volje

Dragomir Anđelković, politički analitičar, smatra da ovakva pogodba nije uopšte iznenađujuća i da je i potpuno realna.

– Mislim da je to svakako realno, pogotovo što je njemu i ranije bilo ponuđeno da bira partijsko telo ili nevladina organizacija ili fondacija. Smatram čak da to ni nije Vučićev ustupak, već više gest dobre volje – kaže Anđelković.

Dodaje da Radomir Nikolić nije bio tema pregovora Nikolića i Vučića.

– Šuškalo se o tome da će Nikolić pokušati da izdejstvuje neku dobru funkciju za svog sina Radomira, ali to nije tačno. Sam Radomir je, još dok Toma nije doneo konačnu odluku šta će uraditi po pitanju kandidature na predstojećim predsedničkim izborima, već postigao dogovor sa Vučićem, jedan na jedan. S druge strane, tema razgovora između Vučića i Tome jeste bila njegova supruga Dragica, odnosno njena humanitarna fondacija, o čemu, bar za sada, Nikolić ne bi trebalo da brine – objašnjava naš sagovornik.

Ovakav dogovor Nikolića i Vučića i ne čudi, s obzirom na to da su brojni bivši visoki državni funkcioneri nakon odlaska sa vlasti dobili unosna uposlenja. Tako je, recimo, svojevremeno bivši predsednik države Boris Tadić dobio savetničke pozicije koje su izuzetno dobro plaćene.

Između ostalog, on je tako ubrzo nakon odlaska sa funkcije postao član Međunarodnog savetodavnog borda „Unikredit grupe“, kao i član savetodavnog tela „Telenora”.

Nikolić će još bolje proći, s obzirom na to da će se samo zbog njega oformiti sasvim novo savetodavno delo. Nije još poznato na koji način će se to telo finansirati.

(Izvor: Alo!)

NAJNOVIJE NA PORTALU

Dobra vest

Počela rekonstrukcija Centra za turizam, kulturu i sport Svrljig: Predsednik opštine obišao radove

Dobro došla deco

Dečja radost u Opštinskoj upravi Svrljig tokom Dečje nedelje: Predsednik i mališani zajedno u akciji

VIDEO

Predsednik opštine Svrljig odlučan: Ne podnosim ostavku uprkos pritiscima

Mexico

Uživajte u spektaklu meksičke kulture: Humanitarni koncert u Svrljigu!

Sport

Svrljiški teniseri briljiraju na turnirima: Novi uspeh u Niškoj Banji

Srećna slava

Lovačko udruženje Dr Milenko Hadžić Svrljig obeležava slavu i 125 godina postojanja

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Povezano

Ekonomija

KREĆE PROVERA SVIH 500.000 DRŽAVNIH PLATA

Možda niste znali...

Prosečna neto plata u Srbiji u januaru 63.109 dinara

...

Prosečna zarada u Srbiji 60.926 dinara

Ništa novo

Najveće plate na Vračaru, najniže u Svrljigu u novembru 2019.

Pišu mediji

VLADA SRBIJE: Minimalac sa 27.000 ide na 30.000 dinara!

SRBIJA: Najveće plate u Beogradu, najmanje u Svrljigu

U Srbiji najniže plate u Svrljigu!

Prosečna neto zarada u Srbiji u decembru 2017. bila 54.344 dinara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *