JKSP SVRLJIG

Izvorišta u Svrljigu zamućena! Voda nije za piće

Broj pregleda

Usled topljenja snega i kiše koja je padala u subotu, došlo je do zamućenja izvorišta Manojlica i Rumenjak.

VOda Nije za pice

Zbog isključenja obadva izvorišta iz sistema vodosnabdevanja, viši delovi Svrljiga neće imati vode u jutarnjim satima, dok će u nižim delovima vode biti tek u toku prepodneva.

Igor Davidović, direktor JKSP ‚‚Svrljig“ ističe da se slična situacija nije dogodila u skorije vreme, da oba izvorišta budu drastično zamućena.

On dodaje da će u toku dana biti raspoređene dve cisterne sa pijaćom vodom kako bi ljudi iz viših delova Svrljiga mogli da se snadbevaju vodom za piće.

Kako nam je saopšteno, puštanje vode u sistem se očekuje u večernjim satima, a u toku noći doći će do stabilizacije snabdevanja vodom Svrljiga, Manojlice i Prekonoge koja se trenutno snabdeva vodom iz bunara.

Pošto će doći do blagog zamućenja vode u vodovodu prilikom oscilacija u pritisku, molimo građane Svrljiga, Manojlice i Prekonoge da vodu iz vodovodne mreže koriste samo u tehničke svrhe, a ne za piće.

O rasporedu točenja vode iz cisterne obavetićemo vas u toku dana.

Pročitajte i

Havarija na vodovodnoj mreži

Zbog havarije na uličnom vodu u ulici Svetozara Markovića, ulica Hadžićeva sa svim pripadajućim ulicama od Doma zdravlja do Kameleon neće imati vodu od 10

JKSP: Voda je za piće

U toku jučerašnjeg dana došlo je do zamućenja vode u vodovodu gradskog naselja usled naglog otapanja snega i podizanja sterilnog mulja u cevima. Kako nam

1 Komentar

  • jos uvek ocekujemo kompletnu rekonstrukciju vodovoda,ali po svemu sudeci,uzalud se nadamo

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *