Search
Close this search box.
POSETA
Broj pregleda

Marković obišao sve seoske škole u Svrljigu

Podeli sa prijateljima:

U 2017. godini nastavlja se sa dobrom praksom i sprovođenjem kvalitetnih akcija i aktivnosti od značaja za razvoj obrazovanja na seoskom području.

Markovic Miroslav Drajinac

Povodom toga, pomoćnik predsednice opštine Svrljig Miroslav Marković danas je obišao selo Drajinac i istureno odeljenje O.Š. ,,Dobrila Stambolić“ – u okviru akcije posete seoskim – isturenim odeljenjima.

Drajinac je jedno od većih seoskih naselja u Svrljigu, što pokazuje i broj učenika i dece predškolskog uzrasta. Od prvog do petog razreda u ovom selu nastavu pohađa 16 učenika, dok 6 deteta pohađa predškolski program.

U ovoj školi potrebna je zamena dotrajale stolarija, ali i mobilijara u dvorištu koji su vremenom oštećeni. Drugih nedostatka nema. Uslovi za rad su veoma zadovoljavajući i pored veoma niskih temperatura učionice su tople i odlično osvetljene, a najvažnije od svega je da će ova škola opstati još dugo, dugo, ističe Marković.

U decembru 2016. godine Miroslav Marković posetio je škole u Beloinju i Crnoljevici koja u svojim odeljenjima broje po jednog đaka. U ovim školama nema značajnih problema, a kao jedini problem navode mali broj đaka.

Miroslav Markovic u selu Drajinac

Marković je do sada obišao sva isturena odeljenja u svrljiškoj opštini. Na osnovu stanja na ternu sačiniće se lista prioriteta, kako bi se u što kraćem periodu rešili svi postojeći problemi.

3 Komentara

  1. u O,S u selu Draincu osim stolarije koja bi trebalo da se zameni ima i popravka krova odraditi kompletnu fasadu skole koja je malte ne sva propala mozda to Markovic nije uocio

  2. potkrala se greška u pisanju:treba da glasi”od prvog do četvrtog razreda”.Pa ne dolaze valjda nastavnici samo za peti razred,a posle ostale razrede u Svrljigu da pohadjaju.Sve u svemu, mali broj đaka je i u ovoj školi.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano