Search
Close this search box.
ZIMA
Broj pregleda

U Svrljigu putevi prohodni

Podeli sa prijateljima:

Skoro svi putni pravci na teritoriji opštine Svrljig su prohodni. Ali, vozačima se savetuje da na put ne polaze bez preke potrebe, jer vetar koji neprestano duva pravi smetove na pojedinim putnim pravcima koji dosežu visinu do 2 metra.

viber image
Igor Davidović na putu Grbavče – Lalinac

Na primer, kod deonice između Grbavča i Lalinca, vetar je napravio smetove i do dva metra, ali je zimska služba JKSP ‚‚Svrljig” uspešno probila ovu blokadu.

Na drugim mestima, kao što je tzv. mesto Vetrila, smetovi se gomilaju neprestano i dosežu visinu do metar i po, ali vredno je napomenuti da ovu deonicu održava PZP Niš, odnosno ‚‚TrAce”.

Kada je u pitanju zimska služba svrljiškog komunalca, kojem su povereni poslovi zimske službe, danonoćno na terenu nalaze se šest terenskih vozila – sa svom priključnom mehanizacijom koje probijaju smetove i čiste putne pravce u najudaljenijim selima.

Zbog velikog broja neproverenih informacija, objava po društvenim mrežama i komentara, novinari redakcije ‚‚Svrljiške novine” danas su krenule put svrljiških sela kako bi se se lično uverili sa stanjem na terenu.

Devedeset odsto puteva je prohodno u svrljiškoj opštini. Put do Vlahova, Lukova, Guševca, Burdima i drugih sela u ovom reonu su čisti i saobraćaj na ovim deonicama se nesmetano odvija. Jedino malo više nanosa ima ka Izvoru, ali sada su ekipe JKSP ‚‚Svrljig” pristigle tamo, tako da će svi problemi uskoro biti rešeni, saopšteno je iz Redakcije.

U toku jutra radiće se na čišćenju putnog pravca prema selu Izvor Reka, kao i na drugim mestima gde će se u toku noći formirati snežni nanosi.

20 Komentara

  1. Igoru dodeliti orden za hrabrost i rad. Dosta je bilo nerada u ovoj opštini, došao je čovek koji je željan rada i voljan da svakome pomogne. Svaka čast budućem predsedniku opštine Svrljig.

  2. Davidovic Igor nas je ponos i velika dika,
    Milijo svi ga hocemo za novog predsednika,

    Kad Igor postane predsednik opstine,
    Sunce ce da grane svima nama,
    a svrljiska crkva bice poptu beogradskoh hrama,

    Igor ce o opstini i ljudima da brine,
    u nebesa ima nas Svrljig da vine,

    Igore svaka ti cast i veliko hvala,
    Sto si uz nas Svrljizane i svaka ti dala,

    On nocima ne spava i planove kuje,
    kako ovaj narod u nove cipele da obuje…. nastavice se

  3. I Komunalno i i Kulturni Centar je progledao od kad je sklonjen Nišlija ! Milijo Sklanjaj sa pozicija u Opštinu Nišlije, i neka rade Svrljižani koji ovde imaju porodice !

  4. Krivina iza njega nema 10 cm snega, dosta jeftin marketing. Još je morao nesvesno da salutira Hitleru!!! Šojić do Šojića!!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. da se zahvalim opstini i komunalcu sto su ocistili sneg u prekonogu pa smo morali coveka slogiranog i s temperaturom da vucemo kroz sneg da bi dosli do kola hitne pomoci i pored razgovora sa predsednicom opstine sramota i bruka a ovamo se hvale da pomazu bolesnima

    1. Put do Davidovca je očišćen. Mnogo ste bre razmaženi, treba i dvorišta da vam se čiste, teško vam da uprtite malo, šta radeli ljudi dok nisu imale mašine i dok se nije čistilo? O razmaženog li naroda…

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano

Što bi rekla Seve: Videla sam sneg u maju...