Search
Close this search box.
Broj pregleda

Poseta seoskoj školi u Lalincu

Podeli sa prijateljima:

Pomoćnik predsednice opštine Miroslav Marković protekle nedelje u okviru posete seoskim – isturenim odeljenjima osnvone škole ‚‚Dobrila Stambolić“ posetio je školu u svrljiškom Lalincu.

deca u selu Lalinac

Škola broji 13 učenika, kako iz Lalinca – tako i iz okolnihg sela, koji pohađaju nastavu od prvog do osmog razreda. Oni su podeljeni u tri učionice koje su opremljene svom potrebnom opremom za obavljanje nastave.

‚‚Posetom škole ustanovili smo da su uslovi za obavljanje nastave adekvatni, ali kao i u ostalim odeljenjima po selima i ovo istureno odeljenje ima manjih nedostataka, kao što je dotrajala stolarija i fasada oko mokrog čvora“, rekao je Marković.

On ističe da će Opština Svrljig u budućem periodu napraviti listu prioriteta kada su u pitanju škole na selu kako bi uslovi za rad i održavanje nastave bili znatno bolji.

‚‚U toku naredne godine vršiće se rekonstrukcija matične škole u Svrljig, tako da ćemo nakon toga imati većih mogućnosti da pažnju usredsredimo na isturena odeljenja po selima koja su nama veoma važna i značajna“, rekao je Marković.

4 Komentara

  1. Ovo sto se prica treba i da se uradi da ne ostane na recima samo. Miroslave mlad si decko imas perspektivu ne dozvoli da te foteljasi upropaste samo. Nastavi da odgovorno radis svoj poso i da se interesujes za obicnog coveka.

  2. I treba da se srede ove seoske skole. Ko zna kad ce da zatrebaju vremena se zacas preokrenu. Milija daje sansu mladim i obrazovanim ljudima i to je apsolutno za svaku pohvalu. Buducnost je na njima i oni treba da vode ovu opstinu dalje.

    1. Mladost-ludost Vladice!! Sta je sadasnji direktor KC uradeo do sad? I kao pomocnik i kao direktor? Sta je ta mladost uradela do sad? Sansa se da coveku al treba da se nesto i uradi da se vidi!!!

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano