Broj pregleda

Izgled centra Svrljiga – ogledalo opštine?

Centar Svrljiga bi po svemu sudeći morao da u što kraćem vremenskom periodu promeni svoj vizuelni izgled – počevši od uklanjanja plakata sa umrlicama koje su izlepljene po izlozima nekadašnjih prodavnica, uređenja samih stambenih objekata, pa sve do dodatnog osvetljenja ovog dela opštine.

centar-svrljiga

Čim padne prvi mrak, centar Svrljiga i sam Svrljig počinje da liči više na palanku nego na neku opštinu, a veliki udeo u tome ima što je ovaj najreprezentativniji deo opštine neuređen i bukvalno rečeno zapušten od strane svojih vlasnika.

centar-svrljiga-umrlice

Potal zgrade (izlog) u kojoj je nekada bio šah kluba, sada je izlepljen skoro do vrha plakatama umrlica, dok je drugi deo u kojem je bila prodavnica tekstilne robe, od pre neki dan ostao prazan.

Malo svežine u centru uneli bi i semafori, naravno kada bi ponovo zasijali, ali o tome bi trebalo neko drugi da razmišlja, kaže D.R. iz Svrljiga.

Takođe, sličan problem nalazi se i preko puta, kod hotela ‚‚Kalafat”.

Izlepljene plakate, posteri i propagandni materijal obasipao je nekadašnji ulaz kafića koji se nalazio u podzemlju, a koji je radio u okviru hotela, a sama fasada, ruži izgled centra.

Kada je u pitanju razvoj turizma, sređivanje i ulepšavanje opštine, evidentno je da početak svih radova mora krenuti iz centra, centra Svrljiga.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

4 Komentara

  • jel ovo tabla za umrlice ?

  • Milija jel ovo ta najleppsa opstina?

  • Izvini gospodjo/gospodjice reci ti meni sta Milija kriv sto je na privatnom posedu lepljeno bilo sta?Jel on treba da ide od kuce do kuce da im prica sta treba da rade.A za to ruglo je kriva bivsa pomocnica opstine koja je inicirala da umesto turistickog info centra tu ostanu prostorije sah kluba.Raspitajte se malo pa onda napadajte neduzne.

    • Gospođo/gospođice Milena objekat o kome pišete je u vlasništvu opštine. Nije u privatnom vlasništvu niti je u vlasništvu šahovskog kluba koji se iselio iz tih prostorija prošle godine. Čak šta više dok je šahovski klub bio u tom objektu na portalu nisu bile izlepljene umrlice. Ukoliko vi imate informaciju da je opština taj lokal dala nekom privatnom licu bilo bi lepo da to podelite sa nama.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *