Search
Close this search box.
Broj pregleda

Rođeno šest beba u oktobru

Podeli sa prijateljima:

U oktobru mesecu rođeno je šest beba na teritoriji opštine Svrljig, sklopljeno je tri braka, od kojih je jedan zasnovan na seoskom području. 

0e0a3888

Opština Svrljig i dalje nesebično pomaže mladim bračnim parovima i roditeljima tek rođenih beba, kao i nezaposlenim porodiljama i roditeljima dece do godine dana starosti.

Predsednica opštine Jelena Trifunović svakog meseca ugosti nove bračne parove i roditelje kako bi im uručila subvencije propisane skupštinskom odlukom koje iznose za bračne parove na selu 150.000 dinara, odnosno 100.000 dinara za sklopljenu bračnu zajednicu u gradu, te 30.000 dinara kao pomoć pri rođenju deteta, odnosno 7.000 dinara za roditelje dece do godine dana starosti.

Kada bi se svakog meseca rađalo između 6 i 8 beba znatno bi se popravila demografska slika opštine Svrljig u kojoj se po podacima iz 2014. godine rodilo 67 dece, odnosno u proseku oko 5 beba mesečno.


PRE 2014. GODINE RAĐALO SE JEDVA PEDESETAK DECEbeba-u-svrljigu

Po zvaničnim podacima natalitet u opštini Svrljig u porastu je poslednjih godina, za razliku od ranije kada se godišnje rađalo jedva pedesetak beba. Na primer u Svrljigu je 2012. godine rođeno 54 deteta, u 2013. godini rodilo se 71 dete, dok je u 2014. godini rođeno 67 beba.

Nastavak teksta u pripremi…

(Ovaj prilog/tekst je deo projekta ‚‚Natalitet kao prioritet” koji je sufinansiran iz javnih sredstava Opštine Svrljig, a ima za cilj da u skladu sa Zakonom o javnom informisanju doprinese promociji porodice, povećanju nataliteta i predstavljanju opštine Svrljig i širem informisanju javnosti o ovom kraju)

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast!

VEST GODINE: ODOBRENO DVA MILIONA DOLARA SVRLJIGU

Sportski dani

Uspešno završen turnir u Crnoljevici

Lokalni izbori 2024

Narodna poslanica i potpredsednica GO SNS Nevena Đurić u poseti šestočlanoj porodici

Politika

Razrešena pomoćnica predsednika opštine Svrljig

Sport

Igrači 2014. Škole fudbala “Aca Menta” Svrljig prvaci Fair play B lige Niš

Sportske vesti

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga od Jedinstva

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano