Search
Close this search box.
OČAJ
Broj pregleda

Svrljiški Timok kao deponija nesavesnih građana

Podeli sa prijateljima:

Posle teksta na temu kako čuvamo prirodu i o problemima sa kojima se susrećemo kada je u pitanju Svrljiški Timok i korito ove reke, javljaju nam se građani sa novim fotografijama i idejama za pokretanje akcije kako bi sačuvali jedinu reku koja prolazi kroz Svrljig.

Svrljiški Timok kod sela Palilula, foto: N.R. / Svrljiške novine
Svrljiški Timok kod sela Palilula, foto: N.R. / Svrljiške novine

Meštani Palilule nezadovoljni su, sa pravom, onim što im iz Svrljiga i sela pre Palilule donosi Svrljiški Timok.

Svo đubre koje nesavesni građani bacaju u reku, na kraju završi blizu Palilule, na mestima gde svrljiški ribari pecaju, gde su nekada u vodi bili rakovi – gde su se deca kupala.

Mnogi se pitaju ‚‚kako rešiti ovaj problem”? Da li postoji nadležno lice, institucija, organ za praćenje, odnosno sankcionisanje nesavesnih građana kojima reka služi kao kanta?

Internet portal ‚‚Svrljiške novine” u narednom periodu objaviće niz priloga sa ovakvim i sličnim problemima Svrljiga, odnosno svih građana, a koji se ‚‚rešavaju” godinama u nazad.

3 Komentara

  1. Ovo treba da ociste ovi s javnih radova iz opstine i direkcije jer nista ne rade.Ovo pod uslovom ako dodju na poso jer im iz opstine i direkcije oci nisu videli.Pare uzimaju za nerad ali o tome se vec sve zna i vec iz nacionslne sluzbe za zaposljavanja preduzimaju neke mere.

  2. Lepo, ti bacaj djubre u reku, a ovi sa javnih radova neka čiste! Radi se o tome da djubre ne treba bacati u reku, šta je tu toliko teško da se shvati? Verujem da i u svojoj kući ne razbacuješ djubre na sve strane, pa zoveš ove sa javnih radova da to skupljaju, nego odmah baciš gde treba, tj, u kantu. A ovi sa javnih radova bi mogli da patroliraju pored reke, ali 12 meseci u godini.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Neverovatno

Najveći broj požara u Srbiji ovog proleća evidentiran u Svrljigu

Nedelja

Zajednički koncert KUD ,,Svrljig” i KUD ,,Prekonoga”

Odlično!!!

Srednja škola u Svrljigu dobija novi smer, ovo je ODLIČNA VEST!

Odlično!

POTPISANO: 10 MILIONA STIŽU U SVRLJIG ZA IZGRADNJU NOVE ZGRADE

Pripremni radovi

Kreće izgradnja parking prostora pored pružnog prelaza

Dobre vesti

Asfalt stigao u Crnoljevicu, asfaltirane dve ulice (FOTO+VIDEO+IZJAVA)

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano