Search
Close this search box.
OČAJ
Broj pregleda

Svrljiški Timok kao deponija nesavesnih građana

Podeli sa prijateljima:

Posle teksta na temu kako čuvamo prirodu i o problemima sa kojima se susrećemo kada je u pitanju Svrljiški Timok i korito ove reke, javljaju nam se građani sa novim fotografijama i idejama za pokretanje akcije kako bi sačuvali jedinu reku koja prolazi kroz Svrljig.

Svrljiški Timok kod sela Palilula, foto: N.R. / Svrljiške novine
Svrljiški Timok kod sela Palilula, foto: N.R. / Svrljiške novine

Meštani Palilule nezadovoljni su, sa pravom, onim što im iz Svrljiga i sela pre Palilule donosi Svrljiški Timok.

Svo đubre koje nesavesni građani bacaju u reku, na kraju završi blizu Palilule, na mestima gde svrljiški ribari pecaju, gde su nekada u vodi bili rakovi – gde su se deca kupala.

Mnogi se pitaju ‚‚kako rešiti ovaj problem”? Da li postoji nadležno lice, institucija, organ za praćenje, odnosno sankcionisanje nesavesnih građana kojima reka služi kao kanta?

Internet portal ‚‚Svrljiške novine” u narednom periodu objaviće niz priloga sa ovakvim i sličnim problemima Svrljiga, odnosno svih građana, a koji se ‚‚rešavaju” godinama u nazad.

3 Komentara

  1. Ovo treba da ociste ovi s javnih radova iz opstine i direkcije jer nista ne rade.Ovo pod uslovom ako dodju na poso jer im iz opstine i direkcije oci nisu videli.Pare uzimaju za nerad ali o tome se vec sve zna i vec iz nacionslne sluzbe za zaposljavanja preduzimaju neke mere.

  2. Lepo, ti bacaj djubre u reku, a ovi sa javnih radova neka čiste! Radi se o tome da djubre ne treba bacati u reku, šta je tu toliko teško da se shvati? Verujem da i u svojoj kući ne razbacuješ djubre na sve strane, pa zoveš ove sa javnih radova da to skupljaju, nego odmah baciš gde treba, tj, u kantu. A ovi sa javnih radova bi mogli da patroliraju pored reke, ali 12 meseci u godini.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano