BRAVO MAJSTORI
Broj pregleda

Svrljižani među najboljima na tortijadi u Skoplju

Minulog vikenda održana je humanitarna tortijada pod nazivom “Interscopecakes 2016” u Skoplju, na kojoj je učešće uzelo i Udruženje “Zajedno do svetliosti” kao i Svrljižanke Tatjana Videnović, Sonja Jovanović, Ljudmila Petrović, Sanela Vučić Aleksić i Saša Aleksić.

torta

Svrljiški majstori u pravljenju torti takmičili su se u amaterskoj izradi torti i ostvarili više nego dobre rezultate.

Prvo mesto u kategoriji svečanih torti osvojila je Svrljižanka Tatjana Videnović, drugo mesto u istoj kategoriji pripalo je Udruženju ‚‚Zajedno do svetlosti” koje je izradilo tortu, dok je spoljašnje ukrašavanje iste izvršila Sanela Vučić Aleksić.

Kako je tortijada i ovog puta bila humanitarnog karatkera, Svrljižani su donirali čak devet torti i na taj način još jednom pokazali da imaju veliko srce i da im je humanost na prvom mestu.

Za naše sugrađane ove nagrade znače puno i veoma su im drage, te dodaju da im je velika čast da je njihov trud nagrađen na pravi način. Oni su posebno zadovoljni jer su toga dana mogli da usreće decu sa daunovim sindromom iz Udruženja “Trisomia 21” iz Skoplja.

Kada sam video osmeh na njihovim licima i kada su nam pohrlili u zagrljaj da se zahvale za tortu koju su dobili, ja sam bio presrećan, jer smo bar na trenutak učinili da ta deca budu srećna i zadovoljna. Za mene je to najveća nagrada, veća od svakog pehara i medalje, od svake diplome, rekao je predstavnik svrljiškog Udruženja ‚‚Zajedno do svetlosti” Ninosalv Ranđelović.

Na njihovoj humanosti osiim organizatora i Udruženja kao i dece iz Skoplja zahvalila se i predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović i poručila da će opština Svrljig uvek pomoći i podržati ovakve i slične akcije.

Omogućićemo našim Udruženjima, humanitarcima i svim građanima velikog srca da učestvuju na ovakvim manifestacijama, a održavaćemo iste i kod nas jer humanost ne košta mnogo, a puno vredi, istakla je Trifunovićeva.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *