Search
Close this search box.
POLJOPRIVREDA
Broj pregleda

Promocija novih sorti kukuruza

Podeli sa prijateljima:

Danas je u opštini Svrljig, na oglednoj parceli Saše Đorđevića, održana promocija novih sorti kukuruza ‚‚AS hibrida“ sorti: AS 6E02, AS 507, AS 54, AS 44 i AS 5B23.

as-hibridi-svrljig

Događaju su prisustvovali svrljiški poljoprivrednici i predstavnici lokalne samouprave – predsednik SO Svrljig Nebojša Antonijević, pomoćnici predsednice opštine Dragica Ristić i Miroslav Marković, šef Odseka za privredu i poljoprivredu Vlada Krstić, predstavnik poljoprivredne stručne službe Ivan Tasić sa saradnicima.

poljorivre

Na osnovu poređenja sadržaja, prinosa, vode i kvaliteta između sorti koje su zasađene na parceli, u toku ove godine najbolje se pokazala sorta ‚‚AS 507“ po oceni stručnjaka.

9 Komentara

  1. Nekada ste otvarali Krku i,,, još je niste otvorili a svaki mesec ste se slikali ispred nje.Sada ste to zaboravili i prešli na ovo ogledno polje.Šta mi obični građani imamo od toga što nam predstavljate neke sorte kukuruza koje ,ko zna da li će da uspevaju kod nas svuda.ej ljudi to je za Vojvodinu a za nas je 444 i sl ,koje smo do sad sadili.

    1. Poštovani,u pitanju su hibridi kukuruza (ne sorte) koji se na teritoriji Srbije seju desetak godina,ne znam što se vezujete za Vojvodinu,AS-hibridi su pokazali izuzetne rezultate i na teritoriji Istočne Srbije unazad desetak godina.Ogled je napravljen da proizvodjači iz okoline Svrljiga vide kakvi su AS-hibridi.Pozdrav, i nadam se da će te i Vi u narednoj godini sejati AS-hibride.Napomenuo bih još da je Chemical Agrosava domaca firma koja radi i postoji punih 26 god.a u sastavu Agrosave je i selekciona kuca AS-hibridi.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano

Na portalu ,,Svrljiške novine''