POLJOPRIVREDA
Broj pregleda

Promocija novih sorti kukuruza

Danas je u opštini Svrljig, na oglednoj parceli Saše Đorđevića, održana promocija novih sorti kukuruza ‚‚AS hibrida“ sorti: AS 6E02, AS 507, AS 54, AS 44 i AS 5B23.

as-hibridi-svrljig

Događaju su prisustvovali svrljiški poljoprivrednici i predstavnici lokalne samouprave – predsednik SO Svrljig Nebojša Antonijević, pomoćnici predsednice opštine Dragica Ristić i Miroslav Marković, šef Odseka za privredu i poljoprivredu Vlada Krstić, predstavnik poljoprivredne stručne službe Ivan Tasić sa saradnicima.

poljorivre

Na osnovu poređenja sadržaja, prinosa, vode i kvaliteta između sorti koje su zasađene na parceli, u toku ove godine najbolje se pokazala sorta ‚‚AS 507“ po oceni stručnjaka.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

9 Komentara

 • Nekada ste otvarali Krku i,,, još je niste otvorili a svaki mesec ste se slikali ispred nje.Sada ste to zaboravili i prešli na ovo ogledno polje.Šta mi obični građani imamo od toga što nam predstavljate neke sorte kukuruza koje ,ko zna da li će da uspevaju kod nas svuda.ej ljudi to je za Vojvodinu a za nas je 444 i sl ,koje smo do sad sadili.

  • Sadio sam ja 555 pa je uspeo i to rodilo mnogo

  • Poštovani,u pitanju su hibridi kukuruza (ne sorte) koji se na teritoriji Srbije seju desetak godina,ne znam što se vezujete za Vojvodinu,AS-hibridi su pokazali izuzetne rezultate i na teritoriji Istočne Srbije unazad desetak godina.Ogled je napravljen da proizvodjači iz okoline Svrljiga vide kakvi su AS-hibridi.Pozdrav, i nadam se da će te i Vi u narednoj godini sejati AS-hibride.Napomenuo bih još da je Chemical Agrosava domaca firma koja radi i postoji punih 26 god.a u sastavu Agrosave je i selekciona kuca AS-hibridi.

 • Proletos nam Opština dala As hibridi, kod mene su se dobro pokazali, lepo rodilo :

 • Ove organizacije su lepa stvar…. Trebalo bi češće…. I meni lepo rodio AS hibrid što smo dobili

 • Svaka čast za organizaciju skupa. Bilo je Gala!!!

  • El bilo ” Prasećo ” i ” Jagnjećo ” . Toje najbitnije .

 • I ovaj Saša mlati praznu slamu .

 • ovo bila dobra godina za kukuruz , pa rodilo sve sto posadjeno , da se orgnizuje skup kad bude losa godina …

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *