Search
Close this search box.
KONKRETNA ULAGANJA
Broj pregleda

Mladenović posetio Prekonošku pećinu

Podeli sa prijateljima:

Direktor Centra za turizam, kulturu i sport Marko Mladenović juče je obišao Prekonošku pećinu koja bi u narednom periodu trebala postati pravi turistički dragulj opštine Svrljig. 

marko-mladenovic-posetio-pecinu

Za pokretanje turizma potrebna su konkretna ulaganja i promocija turističkih potencijala. Opština Svrljig je jedna od retkih koja može da se pohvali bogatom istorijskom prošlošću, tradicijom, dobrom hranom ali i turističkim destinacijama koje vrlo uskoro treba oživeti i pokrenuti. To je i cilj posete direktora Centra za turizam, kulturu i sport Marka Mladenovića i člana UO CTKS Slobodana Krstića Prekonoškoj pećini.

Oni su obišli Prekonošku pećinu kako bi se upoznali sa stanjem u kojem se nalazi, te da sagledaju probleme na licu mesta i načine na koji bi se najbolje rešili – kako bi ova pećina mogla u narednom periodu ugostiti prve turiste.

Direktor CTKS Marko Mladenović kaže da je ova pećina marginalizovana u prethodnom periodu, ali da će Centar u sardnji sa opštinom, domaćim i evropskim fondovima uložiti napore i pokušati da oživi ovaj turistički dragulj jugoistoka Srbije.

Mladenović ističe da će i u narednom periodu nastaviti da obilazi potencijale kako bi se za narednu godinu Centar spremio da progresivnije krene da promoviše i unapređuje turizam u opštini Svrljig.

Jedan komentar

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sport

Veliki fudbalski praznik u Svrljigu: FK “Svrljig” dočekuje lidera, OFK “Brzi Brod” iz Niša

FOTO / VIDEO

Krenuli radovi na uređenju korita Svrljiškog Timoka

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano