Search
Close this search box.
KONKRETNA ULAGANJA
Broj pregleda

Mladenović posetio Prekonošku pećinu

Podeli sa prijateljima:

Direktor Centra za turizam, kulturu i sport Marko Mladenović juče je obišao Prekonošku pećinu koja bi u narednom periodu trebala postati pravi turistički dragulj opštine Svrljig. 

marko-mladenovic-posetio-pecinu

Za pokretanje turizma potrebna su konkretna ulaganja i promocija turističkih potencijala. Opština Svrljig je jedna od retkih koja može da se pohvali bogatom istorijskom prošlošću, tradicijom, dobrom hranom ali i turističkim destinacijama koje vrlo uskoro treba oživeti i pokrenuti. To je i cilj posete direktora Centra za turizam, kulturu i sport Marka Mladenovića i člana UO CTKS Slobodana Krstića Prekonoškoj pećini.

Oni su obišli Prekonošku pećinu kako bi se upoznali sa stanjem u kojem se nalazi, te da sagledaju probleme na licu mesta i načine na koji bi se najbolje rešili – kako bi ova pećina mogla u narednom periodu ugostiti prve turiste.

Direktor CTKS Marko Mladenović kaže da je ova pećina marginalizovana u prethodnom periodu, ali da će Centar u sardnji sa opštinom, domaćim i evropskim fondovima uložiti napore i pokušati da oživi ovaj turistički dragulj jugoistoka Srbije.

Mladenović ističe da će i u narednom periodu nastaviti da obilazi potencijale kako bi se za narednu godinu Centar spremio da progresivnije krene da promoviše i unapređuje turizam u opštini Svrljig.

Jedan komentar

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svečano otvaranje večeras

I Likovna kolonija ,,Vinski put”

Obaveštenje

U nedelju preventivni pregledi štitaste žlezde u svrljiškom Domu zdravlja

Poljoprivreda

Rok za zahteve za subvencije od 18.000 dinara produžen do 1. aprila

Signal

OBAVEŠTENJE: 6. marta redovna provera sistema za javno uzbunjivanje

Kanal džet

Vlada Japana donirala vrednu mašinu svrljiškom komunalcu

Sportski dani

ZONA CENTAR: Prvenstvo se nastavlja u subotu!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano