Search
Close this search box.
ALAL VERA
Broj pregleda

Svrljižanin oborio svetski rekord u mrtvom dizanju

Podeli sa prijateljima:

Devetnaestogodišnji Danilo Anđelković iz Svrljiga na Svetskom prvenstvu u ‚‚powerlifting”-u oborio je svetski rekord u mrtvom dizanju u kategoriji tinejdžera.

Danilo Anđelković, foto: privatna arhiva
Danilo Anđelković, foto: A. Vučković, privatna arhiva

Mladi Svrljižanin Danilo Anđelković koji je uzeo učešće na Svetskom prvenstvu u ‚‚powerlifting”-u po GPC pravilima, koje se održava u susednom Knjaževcu od 18. do 24. septembra, oborio je svetski rekord u disciplini mrtvo dizanje.

Danilo Anđelković, foto: A. Vučković, privatna arhiva
Danilo Anđelković, foto: A. Vučković, privatna arhiva

U kategoriji do 82.5 kg težine, sa svojih 76,4 kilograma, mladi Anđelković uspeo je da podigne 220 kg u drugom pokušaju i na taj način oborio svetski rekod u ovoj disciplini, u njegovom uzrastu.

Zadovoljan sam postignutim rezultatom, spremao sam se za ovaj dan više od pet meseci. Treniram u kućnoj teretani koju sam ručno sastavio sa drugarima, kaže Anđelković.

On dodaje da će nastaviti sa pripremama za učešće na takmičenjima, a već sledeće godine krenuće u osvajanje i obaranje novih rekorda u većoj klasi.

18 Komentara

  1. Treba lokalna samouprava da obrati više pažnje na uspešne sportiste, a ne da baca pare na raznorazne propale klubove koji godinama unazad nemaju nikakve uspehe!

  2. Zašto Svrljig nema ekipu u dizanju tegova….a nije da nema vežbača!? Uložili ste sve u propale investicije….Marinka i Kokicu ( šah i rukomet ) bacili ste pare u bunar !

    1. aaaa , pa nemoj tako…Marinko daje sve od sebe !!!! Seta praznu fasciklu po ceo dan i glumi neku velicinu, a Kokica “krka” po kafane . Nije ni to lako !!!!

    1. Verovatno nije, ili su mu dali neku siću. Bitno je da kokica i marinko dobijaju po stotinak hiljada, a koliko dobija fudbalski klub da ne spominjem.

    2. Prvo treba da plate takse, osnuju i registruju klub, a posle, da mole da i njima iz budžeta opštine udele koji dinar, dok za fudbalski klub ide 7/8 celokupnih sredstava predviđenih za sport…

  3. za ostale neznam,ali znam da je ovaj decko dosao do useha i na tome mu svaka cast! “U teretani rucno sastavljenoj sa drugarima” nije potrebno vise nista reci.Sve pohvale!!!

  4. da li ce od opstine da dobije bar obilan rucak,kakav su dosada dobijali predstavnici opstine na seoskoj olimpijadi u sahu,a verovatno ce i ove godine za nazovi uspeh

  5. igrom slucaja znam da su i dve devojke iz knjazevca osvojile titulu svetskog prvaka, pa mi smo jaci u ovom sportuod sad, kinu, rusiju itd pa da je bio ovaj sport na olimpijadu imali bi deset zlatnih medalja, raspitajte se malo l;judi.

  6. potrazicemo preko urednika da nas informise koliko su srbi postavili svetskih rekorda ,ali bi se u rio dezanerio naslusali boze pravde. molim orednika da yatrazi zvanicne rezultate sa ovog takmicenja.

  7. da se vratitos e vi koji ste sisli sa planine osamdesetih odakle ste i dosli. upropastili ste vepu varos i yasto idite na njive i u sumu i nemoj da diyete tegove nego drva,dzakove ,seno …tamo vam je i mesto a ne da se jos u aprilu mesecu skidate u ves majce i pokazujete misice iz teretane uy obilno uzimanje amino kiselina i drugih sredstava za vestacke misice,toliko od mene i m…s u sela ko je odakle dosaoosamdesetih,sedamdesetih god. upropastili ste i zasrali nekada lepu varos

  8. raspitao sam se kod zamenika.preds opstine Knjazevac. neozbiljno totalno takmicenj. pa Knjazevac je osvojio 61 medalju , proverite ljudi..kladite se samnom ja hocu i u zivot. dve devojke licno znam koje su. postavile svetski rekord. pa dali ste ludi da verujete u ovo takmicenje, postaviti 61 svetske rekorde i nas covek .pa to je smesno

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano