OPŠTINA SVRLJIG
Broj pregleda

Pomoćnica predsednice za smenu optužila predsednika OO SNS Svrljig

Bivša pomoćnica predsednice opštine Svrljig tvrdi da je razrešena zato što je odbila seks sa prvim čovekom SNS u tom gradu.

radojkoviceva-i-jeremijic
Foto: Privatna arhiva

Jelena Radojković kaže da je jedini razlog što više nije na funkciji taj što je odbijala stalne pozive u krevet Gorana Jeremijića, predsednika Opštinskog odbora SNS i zamenika predsednika SO Svrljig. On, s druge strane, poručuje da je to bezočna laž od koje će zaštitu potražiti na sudu.

– Više od dve godine odgovorno sam radila na projektima bespovratne pomoći kojima je u Svrljigu dosta toga izgrađeno, čime je bila zadovoljna i predsednica opštine Jelena Trifunović. Ali i pored toga, predsednik OO SNS Jeremijić naložio je predsednici opštine da me, počev od 7. septembra, razreši dužnosti jer nije uspeo ni posle dve godine i raznih ucena i mobinga da me odvede u krevet. Tada je obrazložio da njega projekti ne zanimaju i da, ako im treba čovek za projekte, „da si ga nađu“ – kaže Radojkovićeva.

Kako navodi, još od prvog dana imenovanja bilo joj je jasno šta se dešava.

– Shvatila sam da ni svi pokloni koje sam kupila i ručkovi i večere koje ću platiti neće biti dovoljni da se odužim što me predložio za ovu funkciju i da on očekuje nešto drugo u znak zahvalnosti. Jeremijić, koji je neoženjen, susrete mi je zakazivao u svom stanu – optužuje naša sagovornica.

Ona tvrdi da je Jeremijić bio strašno uvređen kada je ona to odbila, zahtevajući da za viđanja i dogovore koriste službene prostorije ili neki restoran.

– Kulminacija je bila oko Nove godine, kada bez pitanja da li uopšte želim sa njim da idem na proslavu, ulazi u moju kancelariju i kaže mi da upišem u kalendar da na proslavu idem sa njim, kao i 8. marta. Tada mi je već bilo dosta svega i nakon našeg sukoba, odmah je obavestio predsednicu opštine da zahteva moju smenu – tvrdi Jelena Radojković.

Jeremijić pak sve demantuje.

– To su izmišljotine iz osvete jer više nije na funkciji. Ona je postavljena 2015, još u starom sazivu. Posle izbora imali smo novi saziv, menjani su i drugi pomoćnici. To jedno mesto je pripalo nama i mi smo predložili drugog kandidata. Sloboda govora je zagarantovana, ali svako za izgovoreno treba da ima neku odgovornost. Inače, ona je došla u našu stranku iz DS usred izborne kampanje, iz čistog interesa. Treba drugi da pokažu svoje znanje i umeće. Možda ima i kvalitetnijih kadrova u stranci – navodi Jeremijić.

On dodaje i da predsednik opštine postavlja pomoćnika, a da stranka samo predlaže i da je Radojkovićeva na taj način došla na funkciju.

U Svrljigu je na vlasti koalicija Ujedinjena seljačka stranka – SNS – PUPS.

Ćutala jer je samohrana majka

Radojkovićeva kaže da je ćutala jer je samohrana majka dva maloletna deteta, koja je izdržavala od plate od 40.000 dinara, ali da je progovorila jer je i sama angažovana na projektima rodne ravnopravnosti u NVO sektoru.

(Izvor: Blic, piše: Branko Janačković)

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA