Search
Close this search box.
PRIVREDA
Broj pregleda

Miletić i Heskens o razvoju Svrljiga

Podeli sa prijateljima:

Narodni poslanik Milija Miletić protekle nedelje sastao se sa savetnikom premijera Aleksandra Vučića u Vladi Srbije, Jergom Heskensom i razgovarao o važnim pitanjima za dalji razvoj opštine Svrljig.

Milija Miletic

‚‚Gospodinu Heskensu sam detaljno preneo sve informacije u vezi sa opštinom Svrljig, sa prirodnim kapacitetima i prirodnim bogatstvima, sa akcentom na poljoprivredu, stočarstvo, lekovito bilje i voćarstvo. Razgovarali smo i stanju u privredi opštine Svrljig”, rekao je Miletić nakon sastanka.

Miletić ističe da je bilo razgovora i na temu dovođenja potencijalnih investitora iz Nemačke i drugih zemalja članica EU.

‚‚Potencirao sam rešavanje problema firme ‚‚Herbogal”, ‚‚Sien”, ‚‚Progres”, ‚‚Maja” i ‚‚ITKS”, što je ostalo da se privatizuje u Svrljigu. Nisam izostavio ni turizam, što će biti okosnica u razvoju naše opštine, sa akcentom na poboljšanje putne infrastrukture i turističkim draguljem ovog kraja –  Starom Planinom”, kaže Miletić.

Jelena Trifunovic

Sastanku je prisustvovala i predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović.

Inače, savetnik premijera Jerg Heskens će već sutra doći da obiđe opštinu Svrljig kako bi nastavili započete razgovore i zajedno sa narodnim poslanikom Milijom Miletićem i saradnicima obišao pomenute privredne subjetke.

Jedan komentar

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svečano otvaranje večeras

I Likovna kolonija ,,Vinski put”

Obaveštenje

U nedelju preventivni pregledi štitaste žlezde u svrljiškom Domu zdravlja

Poljoprivreda

Rok za zahteve za subvencije od 18.000 dinara produžen do 1. aprila

Signal

OBAVEŠTENJE: 6. marta redovna provera sistema za javno uzbunjivanje

Kanal džet

Vlada Japana donirala vrednu mašinu svrljiškom komunalcu

Sportski dani

ZONA CENTAR: Prvenstvo se nastavlja u subotu!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano