PRIVREDA

Miletić i Heskens o razvoju Svrljiga

Broj pregleda

Narodni poslanik Milija Miletić protekle nedelje sastao se sa savetnikom premijera Aleksandra Vučića u Vladi Srbije, Jergom Heskensom i razgovarao o važnim pitanjima za dalji razvoj opštine Svrljig.

Milija Miletic

‚‚Gospodinu Heskensu sam detaljno preneo sve informacije u vezi sa opštinom Svrljig, sa prirodnim kapacitetima i prirodnim bogatstvima, sa akcentom na poljoprivredu, stočarstvo, lekovito bilje i voćarstvo. Razgovarali smo i stanju u privredi opštine Svrljig“, rekao je Miletić nakon sastanka.

Miletić ističe da je bilo razgovora i na temu dovođenja potencijalnih investitora iz Nemačke i drugih zemalja članica EU.

‚‚Potencirao sam rešavanje problema firme ‚‚Herbogal“, ‚‚Sien“, ‚‚Progres“, ‚‚Maja“ i ‚‚ITKS“, što je ostalo da se privatizuje u Svrljigu. Nisam izostavio ni turizam, što će biti okosnica u razvoju naše opštine, sa akcentom na poboljšanje putne infrastrukture i turističkim draguljem ovog kraja –  Starom Planinom“, kaže Miletić.

Jelena Trifunovic

Sastanku je prisustvovala i predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović.

Inače, savetnik premijera Jerg Heskens će već sutra doći da obiđe opštinu Svrljig kako bi nastavili započete razgovore i zajedno sa narodnim poslanikom Milijom Miletićem i saradnicima obišao pomenute privredne subjetke.

Pročitajte i

1 Komentar

  • Dovođenje potencijalnih investitora iz Nemačke i drugih zemalja članica EU a , koji će da ulažu u Opštinsu Svrljig . Ma dali je moguće .

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *