Search
Close this search box.
SVRLJIG
Broj pregleda

Miletić i Nedimović o aktivnostima u poljoprivredi

Podeli sa prijateljima:

Narodni poslanik Milija Miletić protekle nedelje sastao se sa ministrom poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislavom Nedimovićem kako bi sa njim razgovarao o aktuelnim problemima u poljoprivredi ali i o mogućoj promeni zakona o vraćanju utrina i pašnjaka selima na korišćenje.

14101806_282191688828868_946687447_n

Miletić je upoznao Nedimovića o aktivnostima Pododbora za praćenje stanja u poljoprivredi, ali i sa Predlogom za promenu zakona o vraćanju utrina i pašnjaka selima na korišćenje.

‚‚Ministra sam upoznao sa svim detaljima i problemima u poljoprivrede, sa akcentom na jugoistočnu Srbiju i opštinu Svrljig”, kaže Miletić i dodaje da je pored svega inicirao da se uđe u proceduru promene Pravilnika o statusu područja sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi.

Vredno je istaći da po novom Pravilniku opština Svrljig ne spada u područja sa otežanim uslovima rada, što je po svemu sudeći neprihvatiljivo, jer je Svrljig brdsko-planinska opština sa veoma otežanim uslovima rada, pogotovu u poljoprivredi.

Naime, status područja sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, u skladu sa ovim pravilnikom, ima naseljeno mesto na teritoriji opštine, odnosno grada ili cela teritorija opštine, odnosno sva naseljena mesta na teritoriji opštine koja ispunjavaju bar jedan od sledećih kriterijuma. Ta područja nalaze se u planinskim područjima na prosečnoj nadmorskoj visini od 500 i preko 500 metara, u granicama područja nacionalnog parka određenim Zakonom o nacionalnim parkovima ili imaju broj zaposlenih manji od 100 na 1.000 stanovnika.

U nastavku sastanka Miletić je govorio o razvoju stočarstva – ovčarstva i govedarstva, po sisteku krava-tele, ali i o veoma bitnoj grani poljoprivrede – voćarstvu i proizvodnji lekovitog bilja.

‚‚Kada je reč o svim granama poljoprivrede potencirao sam Svrljig kao područje sa izglednim šansama za napredak u toj sferi. Svrljig ima kapaciteta i mogućnosti da razvije poljoprivredu, ali uz pomoć investitora. Nadam se da će Ministarstvo sagledati naše problemem i zajedno sa Opštinom raditi na dovođenju investitora i boljitku u poljoprivredi”, istakao je Miletić.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svečano otvaranje večeras

I Likovna kolonija ,,Vinski put”

Obaveštenje

U nedelju preventivni pregledi štitaste žlezde u svrljiškom Domu zdravlja

Poljoprivreda

Rok za zahteve za subvencije od 18.000 dinara produžen do 1. aprila

Signal

OBAVEŠTENJE: 6. marta redovna provera sistema za javno uzbunjivanje

Kanal džet

Vlada Japana donirala vrednu mašinu svrljiškom komunalcu

Sportski dani

ZONA CENTAR: Prvenstvo se nastavlja u subotu!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano