TURIZAM

Nastavak izgradnje puta do Svrljiga i od Svrljiga prema Staroj Planini

Broj pregleda

Narodni poslanik Milija Miletić juče je obišao, sada već završne radove na asfaltiranju puta od Gojmanovca do Svrljiga.

Put-prema-Lalincu
Deo puta u ataru sela Lalinac, foto: M.M. / Svrljiške novine

Kompletno asfaltiranje puta uskoro će biti završeno, a mašine su već stigle do atara sela Lalinac.

‚‚Do kraja septembra očekujem da bude kompletna deonica asfaltirana, do pružnog prelaza kod skretranja za selo Niševac. Inače, ova deonica znatno je kvalitetnije asfalitrana nego deonice kod Popšice i Galibabinca, što će znatno uticati na rok trajanja asfaltiranog puta“, kaže Miletić.

Narodni poslanik Milija Miletić kaže da će nakon završetka izgradnje pute od Gojmanovca do Svrljig, u toku ove ili eventalno početkom naredne godine, kao što je već dogovoreno, biti nastavljena izgradnja puta od Svrljiga prema Staroj Planini, odnosno do Babinog zuba.

Stari i novi put, atar sela Lalinac, foto: M.M. / Svrljiške novine
Stari i novi put, atar sela Lalinac, foto: M.M. / Svrljiške novine

Izgradnja puta Svrljig – Stara Planina znatno će uticati na razvoj turizma u svrljiškoj opštini, jer kako znamo ova ruta dosta je kraća nego preko opštine Knjaževac, pa bi Svrljig samim tim bio prvo veće naseljeno mesto u blizini Babinog zuba.

Pročitajte i

Obaveštenje MZ Lalinac

Mesna zajednica Lalinac raspisuje javnu licitaciju za prodaju trave sa seoskog igrališta dana 13.06.2021. godine sa početkom u 10 časova.  Pravo učešća imaju sva lica

Blokiran put, foto: Svrljiške novine

Blokiran put do Lukova i Vlahova

Blokiran put – Ledena kiša koja je padala tokom cele noći i sneg koji je provejavao naneli su veliku štetu na teritoriji svrljiške opštine, pogotovu

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *