RADNI SASTANAK

Uspešno izvršena komasacija u svrljiškom kraju

Broj pregleda

Početkom nedelje održan je sastanak predstavnika Lokalne samouprave, Katastra, GIZ-a i Republičkog geodetskog zavoda na temu komasacija na teritoriji opštine Svrljig.

KomasacijaSvrljig

Komasacija je u svrljiškoj opštini započeta 2012. godine i uspešno je izvršena, ovih dana prihvaćen je elaborat komasacionog zemljišta i dosadašnjih radova.

Plansadadasdasd
Pregledni plan komasacione procene

Kada je u pitanju komasacioni premer i ta procedura je završena i primljena od strane nadzora i Republičkog geodetskog zavoda.

Sledeća faza je da se na osnovu dobijenih podataka izvrši obnova katastru nepokretnosti, kako bi svi učesnici komasacije mogli da dobiju podatak o novim parcelama.

Narodni poslanik Milija Miletić kaže da će se konačno rešiti pravno-imovinski status zemljišta i dodao da je opština Svrljig prva opština u Srbiji gde je izvršen pilot projekat komasacije zemljišta.

Pročitajte i

1 Komentar

  • Ma fenomenalno koliko prigovora je dostavljeno . Sve se to na terenu vrlo dobro vidi , koliko ljudi je oštećeno tom komasacijom . Onaj ko je ranije imao loš potez parcela a sada dobio dobre sigurno da će biti zadovoljan , a štaćemo sa onom drugom stranom koji su u predhodnom periodu imali dobre a sada dobili loše . Imali tu realnosti .

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *