OPSTANAK MLEKARE
Broj pregleda

Rešavanje problema otkupa i plasmana mleka

Problem otkupa i plasmana mleka poljoprivrednih proizvođača iz svrljiškog kraja moguće je rešiti podizanjem higijenskih standarda na viši nivo, rečeno je danas prilikom obilaska pogona Niške mlekare u Svrljigu.

Opstina Svrljig - Mlekara
Pogled na zgradu opštine Svrljig, foto: M.M.

Pogon ”Niške mlekare” u Svrljigu obišli su narodni poslanik Milija Miletć i predsednik Odbora za poljoprivredu Privredne komore Srbije Nenada Budimovića.

Dogovoreno je da se svrljiškim stočarima pomogne nabavkom adekvatne opreme kojom bi se podigao nivo higijenskih standarda i adekvatnim programima edukacije.

Narodni poslanik Milija Miletić kaže da je ”Niška mlekara” posle dugog niza godina ponovo adaptirala i pokrenula pogon u Svrljigu, što je veoma značajno za građane i proizvođače, ali i za pedesetak upošljenih radnika u tom pogonu.

Miletić obišao pogon mlekare, foto: M.M.
Miletić obišao pogon mlekare, foto: M.M.

Miletić je najavio da će opština nastaviti da ulaže napore da doprinose razvoju stočarstva, konkretno kada su u pitanju domaćinstva koja imaji dve, tri ili više krava.

Poseta Mlekari, foto: M.M.
Poseta Mlekari, foto: M.M.

On dodaje da će sve dogovorene mere, kao i predlozi za rešenje aktuelnog problema biti upućeni Vladi Srbije.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

3 Komentara

  • Dizemo fabriku sa 3000 litara mleka xaxaxa.Kapacitet je 15000 litara ali to sa ovakvom politikom nikad necemo da imamo.Stocarstvo u Svrljigu je nikad gore i subvencije ne daju nikakav rezultat.

  • Причам ти причу док говеда ричу.

    • Pravo u metu, pitanje je koliko je našeg novca uzalud bačeno od 2004.g. naovamo. Mada, dobili smo poslanika od čega samo njegova porodica ima korist

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *