Search
Close this search box.
TURIZAM
Broj pregleda

Proširenje projekta arheoloških istraživanja

Podeli sa prijateljima:

Protekle nedelje u kancelariji predsednice opštine Svrljig Jelene Trifunović održan je sastanak sa predstavnicima instituta Ozonijus iz Bordoa i Centra za turizam, kulturu i sport.

Arheologija SvrligSastanku su prisustvovali prof. dr Žerom Frans (Jérôme France) – direktor instituta Ozonijus (Institut Ausonius) Univerziteta Mišel de Montenj (Michel de Montaigne) iz Bordoa, prof. dr Alan Bue (Alain Bouet) – institut Ozonijus (Institut Ausonius) iz Bordoa, prof. emeritus Fransis Taso (Francis Tasseaux) – Univerzitet Mišel de Montenj (Michel de Montaigne) iz Bordoa, kao i arheolozi Vojislav Filipović i Vladimir Petrović iz SANU Balkanološkog instituta,  Slaviša Milivojević – rukovodilac muzejske zbirke iz Centra za turizam, kulturu i sport i narodni poslanik Milija Miletić.

Na sastanku je bilo reči o daljem proširenju projekta arheoloških istraživanja rimljana na teritoriji istočne Srbije, sa posebnim fokusom na oblast Niša i Svrljiga.

Ovaj projekat trebao bi da počne sa realizacijom od početka 2017. godine, kada bi se na teritoriji Svrljiga vršila arheološka istraživanja većeg obima i ekipom od 10 stručnjaka iz Bordoa.

Arheologija Svrlig02Samim tim Svrljig bi dobio šansu da u svoju turističku kartu upiše još jedan veliki turistički potencijal, koji je direktno vezan za istoriju i arheologiju.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano