MUZIČKO BLAGO

Muzički hit koji je nastao u podnožju Svrljiških planina

Broj pregleda

Legendarna pesma “Svadba“ koju peva estradni umetnik Dragoslav Mihajlović Kanarinac, nastala je u svrljiškoj opštini, u selima Lukovo i Vlahovo, u podnožju Svrljiških planina.

Foto: Mactrast
Foto: Mactrast

Popularna svadbarska pesma “Svadba“ prepevana je mnogo puta, a koristi se u i mnogim kulturno-zabavnim programima i popularnim tv emisijama koje emituju regionalne i nacionalne medijske kuće.

Izvođač i autor ove pesme je Dragoslav Mihajlović Kanarinac, rođeni Svrljižanin poreklom iz sela Lukova, koje je udaljeno dvadesetak kilometara od gradskog naselja.

Pesma „Svadba“, koja je stara više od pet decenija odmah je zaživela u narodu širom bivše Jugoslavije, obeležila je njegovu karijeru i može da se kaže da je lična karta ovog muzičara.

Pogledajte “Youtube“ kanal našeg Svrljižanina: https://www.youtube.com/user/kanarinac01/videos

UKRATKO O KANARINCU:

Dragoslav Mihajlović, poznatiji kao Kanarinac, je estradni umetnik koji je napisao više od 300 pesama. Takođe, napisao je i oko 300 pesama poezije, a pobeđivao je na mnogobrojnim festivalima. Rođen je u selu Lukovu, u podnožju Babinog Zuba i Svrljiških planina.

Pročitajte i

Janijada u Lukovu kod Svrljiga, foto: M.K. Svrljiške novine

Mitar Mirić na VII ,,Janijadi“ u Lukovu

Sedma manifestacija ,,Janijada“ biće održana sledeće subote, 17. avgusta, u selu Lukovo, a nastupiće folk pevač Mitar Mirić. Domaćini VII ,,Janijade“ su Dragoslav Mihajlović Kanarinac

Otvara se Škola pevanja

U Svrljigu će od 1. februara 2014. godine početi sa radom Škola pevanja. Časove pevanja držaće folk pevač Dragoslav Mihajlović – Kanarinac. Obaveštavaju se zainteresovani

Održana prva „Janijada“

U subotu, 17. avgusta, u selu Lukovo kraj Svrljiga održana je prva promotivna privredno-turistička i kulturna manifestacija „Janijada“, inače jedina u Srbiji koja se organizuje na ovim

U subotu prva „Janijada“

U subotu, 17. avgusta, u svrljiškom selu Lukovo, održaće se prva promotivna „Janijada“, čiji će domaćin biti pevač, kantautor Dragoslav Mihajlović – Kanarinac. Pokretač i organizitor

Prva „Janijada“ u Lukovu

U svrljiškom selu Lukovo u subotu, 17. avgusta, održaće se prva promotivna turistička manifestacija „Janijada“. Mesna zajednica sela Lukovo poziva sve žitelje Opštine Svrljig da 17.

1 Komentar

  • samo sto je melos skotski

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *