FAO
Broj pregleda

Pomoć svrljiškim poljoprivrednicima

Pomoć Organizacije za hranu i poljoprivredu, koja je obećana poljoprivrednicima u Srbiji koji su pretrpeli štete od elementarnih nepogoda prethodnih godina, stigla je i u Svrljig. 

Foto: A.K.

Ukupno 1650 svrljiških ratara i stočara dobiće pomoć svetske organizacije za hranu i poljoprivredu u vidu semenskog materijala, đubriva i koncentrata za prehranu stoke. Na ovajn način EU – u okviru druge faze pomoći poplavljenim područjima u Srbiji, pomaže oporavak malih poljoprivrednih domaćinstava, kroz projekat koji sprovodi FAO – organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija.

Inače, Svrljigu je dopremljeno 11 šlepera veštačkog đubriva za 650 korisnika pomoći. Oko 450 poljoprivrednika će u narednih nedelju dana dobiti po 400 kilograma đubriva i seme kukuruza za 1 hektar.

Foto: A.K.

Oko 200 poljoprivrednika dobiće po 400 kg đubriva i 20 kg semena deteline, a do kraja godine će još 1000 domaćinstava dobiti pomoć u vidu sadnog materijala za jesenju setbu, đubriva i stočne hrane.

Svrljiški poljoprivrednici dobiće i više od 50 000 sadnica voća, što će dodatno unaprediti poljoprivredu i voćarstvo u Svrljigu.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *