Svrljiške novine

OPŠTINA
Broj pregleda

Redovno zasedanje predsednice opštine i direktora javnih ustanova i preduzeća

Podeli sa prijateljima:

Po tradiciji, početkom svakog meseca, predsednica opštine Svrljig saziva sastanke i sastaje se direktorima i predstavnicima ustanova i javnih preduzeća kako bi se analizarlo stanje, sagledalo poslovanje i aktivnosti svih budžetskih korisnika, odnosno javnih preduzeća i ustanova.

direktori svrljig

Danas su direktori govorili o svim aktivnostima u toku prošlog meseca, uspesima i problemima na svim poljima.

U ime JP “Direkcije za izgradnju Svrljiga“ sastanku je prisustvovao radnik Ivan Božinović. On je rekao da ovo preduzeće trenutno radi na raspisivanju javnih nabavki i  da se sve aktivnosti odvijaju planirano.

JKSP “Svrljig“ radi ustaljeno, bez većih problema, a u toku februara veći obim rada bio je usmeren ka administrativnim poslovima i raspisivanju javnih nabavki, saopštio je direktor Igor Davidović.

Direktorka SŠ “Dušan Trivunac Dragoš“ Lela Mitić, zadovoljna dosadašnjim mnogobrojnim uspesima učenika, najavila je nova angažovanja na polju konkurisanja prema određenim fondovima i pisanju projekata u cilju sveobuhvatnog napretka škole i same nastave.

U osnovnoj školi “Dobrla Stambolić“se redovne i planirane aktivnosti odvijaju uspešno, rekao je Saša Golubović – direktor ustanove.

I u PU “Poletarac“ se u proteklom mesecu odvijalo sve po planu, bez velikih problema  u radu, saopštio je direktor Dejan Miletić.

Direktorka Centra za socijalni rad opštine Svrljig Vesna Nedeljković ističe da ovoj ustanovi zbog povećanog obima posla nedostaju radnici i da je to problem sa kojim se suočavaju duže vreme, i dodaje da uzajamno rade na pronalaženju adekvatnog rešenja.

Zoran Gavrilović, direktor Centra za turizam, kulturu i sport opštine Svrljig se ukratko osvrnuo na aktivnosti Centra tokom proteklog meseca, a najveći deo svog izlaganja posvetio je nedavnoj Skupštinskoj odluci o sistematizaciji radnih mesta i iskazao nezadovoljstvo odobrenom kvotom ukupnog broja radnika u odnosu na druge korisnike budžetskih sredstava.

U nastavku svog izlaganja učesnike sastanka i predsednicu opštine Svrljig upoznao je sa nemilim događajem koji se dogodio u Centru za turizam, kulturu i sport pre nekoliko dana, rekavši da je nezadovoljan pisanjem internet portala “Južne vesti“ o ovom događaju, jer tvrdi da je članak o ovom događaju napisan senzacionalistički, tendenciozno i zlonamerno, bez zvanično utvrđenih činjenica od strane nadležnih organa, sa jednim ciljem da se njemu lično, radniku, ustanovi, kao i opštini Svrljig nanese  moralna i svaka druga šteta.

Direktor Zoran Gavrilović je postavio pitanje da li se od para poreskih obveznika izdvajaju sredstva po projektima za medije, među kojima je i pomenuti portal, za objektivno informisanje – od značaja za građane opštine Svrljig i promociju opštine Svrljig, ili za plasiranje proizvoljnih i samo delimično tačnih informacija. I ako je već tako, bilo bi svrsishodnije da se ta sredstva usmere za poboljšanje materijalnog položaja socijalno ugroženih građana, u obrazovanje, zdravstvo i razvoj turizma i kulture, naglasio je on.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Dobra vest

Počela rekonstrukcija Centra za turizam, kulturu i sport Svrljig: Predsednik opštine obišao radove

Dobro došla deco

Dečja radost u Opštinskoj upravi Svrljig tokom Dečje nedelje: Predsednik i mališani zajedno u akciji

VIDEO

Predsednik opštine Svrljig odlučan: Ne podnosim ostavku uprkos pritiscima

Mexico

Uživajte u spektaklu meksičke kulture: Humanitarni koncert u Svrljigu!

Sport

Svrljiški teniseri briljiraju na turnirima: Novi uspeh u Niškoj Banji

Srećna slava

Lovačko udruženje Dr Milenko Hadžić Svrljig obeležava slavu i 125 godina postojanja

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Povezano

Dobro došla deco

Dečja radost u Opštinskoj upravi Svrljig tokom Dečje nedelje: Predsednik i mališani zajedno u akciji

Susret sa predsednikom

Deca iz OŠ ,,Dobrila Stambolić” posetila Opštinu u okviru obeležavanja ,,Dečje nedelje”

FOTO+VIDEO

Izgled keja Svrljiškog Timoka nakon rekonstrukcije: 3D PREZENTACIJA

USS

Forum mladih Ujedinjene seljačke stranke okupio veliki broj mladih Svrljižana

Protekle nedelje

Održan sastanak Saveta za bezbednost opštine Svrljig

U Lukovu

MILETIĆ PORUČIO DA DRŽAVA SLABO ČUJE ZA LOKALNE PROBLEME

Muzički festival

Održan hip-hop festival ,,San Derven”

Sportske vesti

FUDBAL: FK Svrljig – Polet 5:2 (1:0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *