Search
Close this search box.
LOV
Broj pregleda

Održan VIII Sabor lovaca u Svrljigu

Podeli sa prijateljima:

Lovci iz cele Srbije, ali i gosti iz Bugarske i Makedonije učestvovali su na Saboru lovaca koji je u Svrljigu održan 8. put. I pored do sada najviše susreta sa vukovima na celom terenu, predator je imao više sreće od lovaca.

DSC_0757

Sabor je počeo okupljanjem ispred Lovačkog udruženja „Dr Milenko Hadžić“ u Svrljigu gde su, nakon pozdravne reči predsednika Udruženja Zlatka Rašića, lovci podeljeni u grupe izašli na teren.

Lovilo se isključivo lovačkom puškom sve do 12 sati, a prema rečima samih lovaca, do sada na nijednoj hajci u Svrljigu nije viđen veći broj vukova, ali nijedan nije odstreljen, a nije bilo odstrela ni lisice i šakala.

Iako nisu imali lovačke sreće, druženje lovaca nastavljeno je u selu Izvor na zajedničkom ručku gde je učesnike pozdravio i narodni poslanik Milija Miletić.

Svi mi želimo da najpre zaštitimo divljač i prirodu, da se družimo i da na ovaj način imamo mogućnost da što veći broj ljudi dovedemo u Svrljig – rekao je, između ostalog, Miletić.

Predsednik svrljiškog Lovačkog udruženja Zlatko Rašić podelio je zahvalnice najuspešnijima u lovu na predatora u prošloj godini.

Organizovana je i lutrija u kojoj su lovci imali više sreće nego li u hajci, a glavna nagrada bila je lovačka puška koju je osvojio Novica Stevanović iz Lovačkog udruženja „Jasenica – Sever“ iz Smederevske Palanke.

Organizator 8. Sabora lovaca bilo je svrljiško Lovačko udruženje „Dr Milenko Hadžić“ u saradnji sa Lovačkim savezom Srbije, Centrom za turizam, kulturu i sport i Opštinom Svrljig.

Jedan komentar

NAJNOVIJE NA PORTALU

Lokalni izbori 2024

POKRET ZA SPAS SVRLJIGA: U subotu predizborni skup i koncert u gradskom parku

Sport

FK Svrljig izborio opstanak u Zoni Centar

Lokalni izbori 2024

ZNAMO SE: Razgovor sa građanima na zelenoj pijaci

40 godina od osnivanja

Obeležen Dan SŠ ,,Dušan Trivunac Dragoš” Svrljig

Odlična vest

Akcija ,,Na dinar – pet dinara” započeta u opštini Svrljig

Sportske vesti

Istorijska utakmica: Posle 47 godina sastali se ponovo SVRLJIG I PARTIZAN!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano