DARIVAN MED ZA DECU

Predavanje za svrljiške pčelare

Broj pregleda

Danas je u skupštinskoj sali u zgradi opštine Svrljig održano predavanje na temu “Radovi na prolećnom razvoju pčelinjih društava“.

Predsednica opstine Svrjig

pcelari
Pčelari opštine Svrljig

Predavač na ovu temu bio je Milojko Šljivić iz Kruševca, a pozivu se odazvao veliki broj svrljiških pčelara, članova Udruženja.

Pokloni
Pokloni

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović pozdravila je okupljene pčelare, istakavši da će opština nastojati da i dalje pomaže i promoviše pčelarstvo koje je proteklih godina razvijenije nego lane.

Inače, ovom prilikom svaki pčelar donirao je po jednu teglu meda za decu iz Udruženja “Zajedno do svetlosti“, a u njihovo ime poklone su primili Tanja Lazarević i Ninoslav Ranđelović.

Pročitajte i

Pčelar Mihajlo Stevanović, privatna arhiva

Pčelarstvo u svrljiškom kraju

Bavljenje pčelarstvom je od velike važnosti. Boravak u prirodi, u zdravoj sredini, oplemenjena cvećem, travom, drvećem. U pčelarstvu se dobijaju proizvodi: med, propolis, mleč koji

1 Komentar

  • Med je proizvod koji se izvozi iz Srbije, pa se postavlja realno pitanje koliko opštinsko rukovodstvo ima manevarskog prostora da direktnom i indirektnom podrškom Udruženju pčelara Svrljg poveća količine koje se sa ovih prostora izvozi u zemlje EU i druge zemlje. Udruženje pčelara Svrljig moglo bi pokrenuti inicijativu da se formira pri opštini Savet izvoznika gde bi se oni okupiljali i iznosili predloge opštinskom rukovodstvu šta je potrebno učiniti da bi se povećao izvoz. Živeo Svrljig!!!.

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.