Search
Close this search box.
ZAPOŠLJAVANJE
Broj pregleda

Ne računajte na državni posao ni sledeće godine

Podeli sa prijateljima:

U narednoj godini biće produžena zabrana zapošljavanja u javnom sektoru, predviđeno je Zakonom o budžetskom sistemu, koji je usvojen u Skupštini Srbije.

Job

Usvojenim zakonom se omogućava i povećanje penzija i plata u delu javnog sektora u 2016. godini, s obzirom da su u 2015. godini mere fiskalne konsolidacije koje je preduzela Vlada Srbije sa ciljem očuvanja stabilnosti javnih finansija, dale bolji rezultat od očekivanog.

Usvojenim zakonom će se stvoriti uslovi za unapređenje programske strukture budžeta, pre svega kroz uvođenje rodno odgovornog budžetiranja na svim nivoima vlasti, a koje će doprineti poboljšanju efektivnosti i transparentnosti budžeta i programa i bolji uvid u koristi koje žene i muškarci imaju od budžetskih politika.

(Mondo)

Jedan komentar

  1. Ovo rodno odgovorno budžetiranje ide u sledu onoga što je skoro uradila predsednica opštine Jelena potpisujući Povelju EU o rodnoj ravnopravnosti. Sve je to stvorilo još veći osnov za projektno delovanje opštine Svrljig, a tu ima i ljudskih resrursa koji mogu odmah da se angažuju u cilju stvaranja uslova za ekonomsko osnaživanje žena. Uspesi žena iz Svrljiga kada su torte u pitanju, treba povezati sa svim mogućim fondovima koji dobre poslovne ideje osnažuju. Tortijada može da bude ukupna godišnja manifestacija mnogih manjih projektnih aktivnosti, ali je sada na preduzimljivim ženama sa teritorije opštine Svrljig da se okupe i organizuju a u cilju stvaranja projektnih ideja i projektnih matrica za zapošljavanje žena. Živeo Svrljig!!!.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano