Search
Close this search box.
ZAPOŠLJAVANJE
Broj pregleda

Ne računajte na državni posao ni sledeće godine

Podeli sa prijateljima:

U narednoj godini biće produžena zabrana zapošljavanja u javnom sektoru, predviđeno je Zakonom o budžetskom sistemu, koji je usvojen u Skupštini Srbije.

Job

Usvojenim zakonom se omogućava i povećanje penzija i plata u delu javnog sektora u 2016. godini, s obzirom da su u 2015. godini mere fiskalne konsolidacije koje je preduzela Vlada Srbije sa ciljem očuvanja stabilnosti javnih finansija, dale bolji rezultat od očekivanog.

Usvojenim zakonom će se stvoriti uslovi za unapređenje programske strukture budžeta, pre svega kroz uvođenje rodno odgovornog budžetiranja na svim nivoima vlasti, a koje će doprineti poboljšanju efektivnosti i transparentnosti budžeta i programa i bolji uvid u koristi koje žene i muškarci imaju od budžetskih politika.

(Mondo)

One Response

  1. Ovo rodno odgovorno budžetiranje ide u sledu onoga što je skoro uradila predsednica opštine Jelena potpisujući Povelju EU o rodnoj ravnopravnosti. Sve je to stvorilo još veći osnov za projektno delovanje opštine Svrljig, a tu ima i ljudskih resrursa koji mogu odmah da se angažuju u cilju stvaranja uslova za ekonomsko osnaživanje žena. Uspesi žena iz Svrljiga kada su torte u pitanju, treba povezati sa svim mogućim fondovima koji dobre poslovne ideje osnažuju. Tortijada može da bude ukupna godišnja manifestacija mnogih manjih projektnih aktivnosti, ali je sada na preduzimljivim ženama sa teritorije opštine Svrljig da se okupe i organizuju a u cilju stvaranja projektnih ideja i projektnih matrica za zapošljavanje žena. Živeo Svrljig!!!.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Dobro došli u Niševac

Najava: “It’s about TIME” – Party u Domu Kulture Niševac 2024!

Politika

SKUPŠTINSKA VEĆINA: Ujedinjena seljačka stranka formirala odborničku grupu od 14 odbornika

Sastanak sa direktorom

DOM ZDRAVLJA: Pohvale za pravovremeno zbrinjavanje povređenih u saobraćajnoj nesreći

Servisna informacija

Isključenje vode u naselju Trs zbog kvara na vodovodnoj mreži

Sastanak

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković reagovao na vest o stanju na bazenu

Građani se pitaju

Veliki broj pritužbi na rad kompleksa “Bazeni Pastirište”?!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano