Search
Close this search box.
RADOVI
Broj pregleda

Asfaltiran seoski put u Davidovcu

Podeli sa prijateljima:

U selu Davidovac protekle nedelje završeno je asfaltiranje seoskog puta u dužini od oko 350 metara.

a-davidovac-svrljg

Asfaltiranje koje se izvodi preko JP “Direkcije za izgradnju Svrljiga“, a iz sredstava Opštine i Mesne zajednice, kroz akciju “Na dinar, četiri dinara“, obišao je predsednik Skupštine opštine Svrljig Nebojša Antonijević.

On je tom prilikom istakao da je vrlo značajno pokrenuti sve mesne zajednice da se uključe u akciju “Na dinar, četiri dinara“ i revitalizuju puteve, urede svoja sela i pripreme ih za predstojeću turističku sezonu.

Završili smo i put u selu Davidovac, danima se radi naporno na uređenju svrljiške opštine. Putna infrastruktura je preduslov za razvoj turizma ali i poljoprivrede i sela, zaključio je Antonijević.

2 Responses

  1. Uredjenje infrastrukture u selima na teritoriji opštine Svrljig treba da prati i izrada turističkih programa. Poboljšavanjem puteva omogućava se bolja pokretljivost ka tim selima i od njih ka drugim destinacijama. U ovo vreme ne treba samo da se radi na ovim putevima već i u Centru za turizam da se formatiraju novi ili osveže stari sadržaji manifestacija koje će biti održavane u tim selima. Posebno je bitno ljudskim i materijalnim sredstvima osnažiti taj Centar jer razvoj turizma zahteva znalce u mnogim oblastima, ali i dobre poznavaoce prilika u samim selima. Nije lako dovesti nove posetioce, ali se ne treba bojati i osvajanja Malmea i Bazela, jer sa tim gradovima ima direkna linija sa niškog aerodroma. Evo pitam se kako bi reagovali u Centru za turizam kada bi se organizovao sastanak na temu osvajanja tržišta ta dva grada i njihovih regiona, od strane Centra i opštinske uprave Svrljiga.Živeo Svrljig!!!.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Niš-Svrljig

MILETIĆ: Nova fabrika i zgrada terminala od velikog značaja za jugoistok Srbije!

FSRIS

KONFERENCIJA ZONE CENTAR: Nove lopte za FK Svrljig

Belmužijada 2024

U toku su prijave za učešće u sportskim igrama na 18. Belmužijadi

Nastavak...

FOTO INFO: Ponovo neko lomi mlada stabla…

Fudbal

Zona Centar počinje 17. avgusta, FK Svrljig u prvom kolu protiv Proletera

Privredno-turistička manifestacija

Još 10 dana do početka 18. Belmužijade u Svrljigu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano