NAJNOVIJE IZ KNJIŽEVNE PRODUKCIJE

“Jevanđelje po sebi“ na Sajmu knjiga u Beogradu

Broj pregleda

Nedavno je u izdanju “Arke“ iz Smedereva iz štampe izašla najnovija knjiga svrljiškog književnika Radoslava Vučkovića “Jevanđelje po sebi“.

jevandjelje-po-sebi

Svi ljubitelji lepe reči knjigu mogu videti na Sajmu knjiga u Beogradu, koji će se održati od 25.10. do 1.11.2015. godine.

Knjiga sadrži prepeve i prevode značajnijih makedonskih pesnika, pripovedača, esejista i dramskih pisaca.

Zastupljen je ukupno 21 autor, između ostalih Konstantin Miladinovi, Atanas Vangelov, Slave Đorđo Dimoski, Eftim Kletnikov, Lidija Dimkovska, Nikola Madžirov, Jovica Tasevski – Enternijan i drugi.

Radoslav
Radoslav Vučković

Radoslav Vučković rođen je u Niševcu kod Svrljiga 1949. godine. Piše poeziju, kratke priče i prevodi sa više slovenskih jezika, najviše sa makedonskog. Do sada je objavio ukupno 14 knjiga. Živi u Svrljigu.

Pročitajte i

Miljan Milenković, foto: M. Stojadinović, Svrljiške novine

Svaki umetnik ima svoju ličnu poetiku

Rođen u Svrljigu 15. 2. 1979. godine. Srednju umetničku školu završio u Nišu 1996. godine. Fakultet likovnih umetnosti, odsek slikarstvo, završio je na Fakultetu umetnosti

Predstava ,,Zemlja dembelija'', foto: M. Miladinović

CTKS: Predstava ,,Zemlja dembelija“

Svrljiški osnovnci, učenici od prvog do četvrtog razreda, imali su priliku da uživaju u predstavi beogradskog amaterskog pozorišta ,,Zemlja dembelija“ koja je prikazana u ponedeljak

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *