Svrljiške novine

POLJOPRIVREDA
Broj pregleda

Miletić: Subvencija i za jedno grlo stoke

Podeli sa prijateljima:

Odbor za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu je na sednici od 8. septembra razmotrio Informaciju o IPARD programu, Informaciju o radu Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine za period april-jun 2014. godine i Informaciju o isplati podsticaja u poljoprivredi u 2015. godini. Sastanku je prisustvovala I ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković.

Narodni poslanik Milija Miletić Miletić: Subvencija i za jedno grlo stoke

Narodni poslanik Milija Miletić – predsednik Ujedinjene seljačke stranke, poručio je da zadatak svih poljoprivrednih službi, lokalnih samouprava i njih samih da dodatno upoznaju ljude koji žive na selu i od sela o predstojećem IPARD programu, ali i o subvencijama koje propisuje država.

U više navrata sam tražio i apelovao da ljudi sa jednim umatičenim grlom, na primer jednom kravom, nekoliko ovaca i koza dobiju subvencije, pogotovu stočari iz marginalnih i brdsko-planinskih područja, sa nerazvijenih teritorija i iz nerazvijenih opština, rekao je Miletić na sastanku Odbora i dodao da se svakako mora posvetiti pažnja starijim ljudima, ljudima koji žive na selu i od sela.

Miletić je zaključio da subvenicije u poljoprivredi nisu dovoljne i da se u narednom periodu mora raditi na njihovom povećanju.

Kada se govori o subvencijama, potrebne su svim poljoprivrednicima, ali akcenat mora biti na nedovoljno razvijene regione u Srbiji, kaže Miletić.

Ministarka poljoprivrede u Vladi Republike Srbije Snežana Bogosavljević Bošković pohvalila je Miletićevo zalaganje i borbu za selo i poljoprivredu i istakla da je on i mimo redovnih zasedanja vrlo često kontaktira, kao i njene bliske saradnike.

Radni sastanak ministarke i poslanika u Svrljigu Miletić: Subvencija i za jedno grlo stoke

Milija prosto uvek ima dobre ideje, bori se za svoj Svrljig, za svoj kraj, a ja to cenim i pozdravljam, istakla je Bogosavljević Bošković.

Na kraju, Miletić je ponovo apelovao da ljudima iz marginalnih područja treba obezbediti da mogu dobiti subvenciju ukoliko čuvaju jedno grlo stoke, odnosno kravu, nekoliko ovaca i koza.

U nastavku zasedanja informaciju o isplati podsticaja u poljoprivredi u 2015. godini predstavili su pomoćnici ministarke poljoprivrede i zaštite životne sredine, kao i direktor Uprave za agrarna plaćanja.Predstavljena je procedura isplate podsticaja i struktura isplate. Finansijskim planom za Ministarstvo je u 2015. godini izdvojeno 41,2 milijarde dinara, od čega 35,8 milijardi za poljoprivredu, od čega 27,2 milijarde za subvencije. 85 odsto tih sredstava ide preko Uprave za agrarna plaćanja koja je do sada isplatila 65 odsto prijavljenih subvencija. Realizovano je 71 odsto direktnih plaćanja, što se najviše odnosi na regresiranje đubriva i goriva, a na istom procentu je i realizacija plaćanja za stočarsku proizvodnju. Takođe, povećane su i kontrole na licu mesta zbog sprečavanja nenamenskog trošenja budžetskih sredstava. Ove godine broj registrovanih poljoprivrednih gazdinstava je 350.000 i Uprava se suočava sa manjkom zaposlenih koji rade na realizaciji subvencija za ova gazdinstva i za realizaciju IPARD programa, koji takođe ide preko Uprave.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Obaveštenje

Kreće karavan „Budi hrabra – pregledaj se“ 18. i 19. oktobra u Svrljigu

Protekle nedelje

Održan sastanak Saveta za bezbednost opštine Svrljig

Sportske vesti

FK Svrljig ponovo poražen, ovog puta na domaćem terenu

Obratio se i Miletić

U selima Stare planine uginulo šest krava od zarazne bolesti

PROMO

Auto centar Timok: Nalepnica na licu mesta, bez odlaska u MUP

Vozači iz cele Srbije

Održan 7. Hard Enduro u Svrljigu

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Povezano

Obratio se i Miletić

U selima Stare planine uginulo šest krava od zarazne bolesti

FOTO+VIDEO

MILETIĆ NA KONFERENCIJI ZA NOVINARE POKRETA „MERI“: Hitna pomoć je potrebna malim opštinama!

Potrebno je!

MILETIĆ: Da svaka predškolska i školska ustanova ima logopeda! (VIDEO)

Reči sa sednice

Miletić na sednici SO Svrljig citirao delove iz autorskog teksta Nikole Jovanovića, EVO I ZAŠTO

Odličan predlog

MILETIĆ: POVEĆATI MINIMALAC NA 75.000 DINARA I MINIMALNU PENZIJU U VISINI POTROŠAČKE KORPE

Info

Javni poziv za prijavljivanje kandidata za popisivače poljoprivrednih gazdinastava

Drugi po redu

Domaćin Miholjskih susreta 2024. godine – MZ PREKONOGA

Veliki problem radnika

MILETIĆ: Očekujem da će novim ministar privrede rešiti problem radnika koji su izgubili posao! (VIDEO)

2 Responses

  1. Kad ce put za meci do,i sto na dodjes da se slikas ovamo na pnaj uzasni put,nije u redu to stvarno

  2. Koliko je korisnika subvencija, sa teritorije opštine Svrljig, bilo, po godinama vladanja USS, odnosno koliko je to bilo u poslednjih pet godina????. Bilo bi dobro da se vidi koliko opštinska struktura i sama vladajuća USS potpomažu poljopriverdnim proizvodjačima da se prijave za subvencije, ali i koliko tih prijava je usvojeno, koliko je njih dobilo subvencije i kako su se one realizovale kod tih proizvodjača. Da li se kroz te subvencije povećala poljoprivredna proizvodnja na teritoriji opštine Svrljig???. Ova i druga pitanja su osnova da se pripreme odgovori i da se kroz to sadašnja vladajuća struktura u opštini pripremi za predstojeće lokalne izbore. Živeo Svrljig!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *