Search
Close this search box.
EKONOMIJA
Broj pregleda

Nova radna mesta – posao za Svrljižane

Podeli sa prijateljima:

Narednih dana posao će dobiti 24 lica sa teritorije opštine Svrljig koja su aplicirala na Konkurs NSZ-a, finansiran od strane opštine Svrljig, rečeno je na današnjem sastanku opštinskog rukovodstva i zainteresovanih lica za korišćenje Programa.

posao

Po prvom konkursu koji je bio raspisan aprila ove godine prijavljeno je 18 lica, dok se u avgustu za otpočinjanje biznisa prijavilo još 6 novih lica.

“Dolazimo do novih radnih mesta. Posao će dobiti 24 građana i to nije mali broj ljudi, a vremenom doćićemo do većeg broja radno angažovanih Svrljižana“, poručila je predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović.

Ona je istakla da je velika stvar što se ne radi o zapošljavanju u javnom, već u privatnom sektoru, te da će se ekonomska slika poboljšati u Svrljigu.

Prisutnima se obratio i narodni poslanik Milija Miletić i istakao da je ovo početak pokretanja privrednog sektora i najavio nova ulaganja.

Pomoćnik predsednice opštine Svrljig Marko Mladenović istakao je da “za razliku od prethodnog perioda, za vreme neke druge Vlade – kada su ljudi pravili zloupotrebe prilikom realizovanja ovog Programa, današnja Vlada na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem prekinula taj neslavni običaj i danas ko je dobio pomoć od države, moraće tu pomoć da opravda“.

Svrljižani će se u narednom periodu oprobati kao krojači, frizeri, proizvođači sapuna, autoserviseri, tekstilni radnici, knjigovođe, proizvođači sveća, obućari, bravari, kovači i sl.

Jedan komentar

  1. molim autore ovog teksta da prover tacnost iznete tvrdnje..
    -“Dolazimo do novih radnih mesta. Posao će dobiti 24 građana i to nije mali broj ljudi, a vremenom doćićemo do većeg broja radno angažovanih Svrljižana“, poručila je predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović.
    mozda je u pitanju i greska u kucanju kod broja 24.. ja mislim da treba da stoji 2.400 i da ovaj tekst glasi…
    -“Dolazimo do novih radnih mesta. Posao će dobiti 2.400 građana i to nije mali broj ljudi, a vremenom doćićemo do većeg broja radno angažovanih Svrljižana“, poručila je predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano