PORAŽAVAJUĆI PODACI
Broj pregleda
[post-views]

U Svrljigu manje đaka prvaka nego 2014-te

U svrljiškoj osnovnoj školi ”Dobrila Stambolić” u prvi razred upisano je 63 đaka, što je manje nego prošle godine. 

OS-Skola

Nastavu u Osnovnoj školi u 2015/2016 godini pohađaće 781 učenik – 691 u školi u Svrljigu i 90 učenika po isturenim odeljenjima.

Podsećamo da je 2014. godine upisano 69 prvaka, odnosno nešto manje nego 2013-te , dok je 2012. godine bilo upisano čak 99 prvaka. Konkretno, već tri godine upiše se tridesetak dece manje nego 2012. godine.

U srednjoj školi ”Dušan Trivunac Dragoš” u 2015/2016 godini nastavu će pohađati svega 241 učenik.

Vredno je istaći da je 90 dece upisano u 2015. godini u PU ”Poletarac” u Svrljigu, što je nešto više nego lane.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

4 Komentara

  • Jel su to rezultati ”darivanja” novcanih sredstava po skupstinskoj odluci? Kam ga natalitet?!

  • Bice jos manje djaka, jer je prava sramota da direktor skole nemoze da obezbedi prevoz za jednog djaka iz Okruglice posto djacki autobus ide samo do Crnoljevice. BRUKA

  • Dece upisane u prvi razred OŠ sve je manji broj, a o tome bi trebalo da se sakupe svi čelnici USS i opštine, kako bi procenili rezultate svih aktivnosti u pružanju pomoći porodicama sa decom. Odgovornost je na njima, da ovo pitanje otvore, jer u kontinuitetu imaju vlast u ovoj opštini toliko dugo da se mora uzeti u razmatranje suodgovornost za ovakvo demografsko kretanje na teritoriji opštine Svrljig. Otvoreno o ovome treba govoriti i sa privrednicima i preduzetnicima, registrovanim na ovoj opštini kako bi se sagledalo gde opština može da poboljša uslove poslovanja, odnosno da stimuliše budžetskim sredstvima održivo zapošljavanje u privatnom sektoru. Živeo Svrljig!!

  • Treba uraditi ono šta su nekada uradili Lacko i Toma Petković – jedan uposlio hiljadu žena, drugi hiljadu muškaraca. I eto dece, ne trebaju ni podsticaji ni budžetska sredstva.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *