Search
Close this search box.
GRADSKA SLAVA
Broj pregleda

Nijedan dinar iz opštinske kase nije potrošen

Podeli sa prijateljima:

Na konferenciji za novinare povodom jučerašnjeg obeležavanja slave opštine Svrljig narodni poslanik i domaćin slave Milija Miletić, sveštenik Strahinja Eraković i predsednik Crkvenog odbora Dejan Luka Jovanović zahvalili su se svim Svrljižanima na svesrdnoj pomoći i učešću obeležavanja slave nakon 8 decenija.

Konf.

Dobroj organizaciji, građanima koji su učestvovali u litiji koja je prvi put u novijoj istoriji prošla gradskim ulicama i mnogobrojnim sponzorima zahvalio se najpšre domaćin slave Milija Miletić.

Zahvalnost dugujemo crkvi, preduzećima i sponzorima što se gradska slava konačno obeležava kako dolikuje i ovo je dobar put kojim se ova tradicija treba nastaviti – rekao je Miletić.

Litija osvećuje određen prostor i privodi ga nameni, kaže sveštenik Strahinja Eraković, objašnjavajući značaj obeležavanja gradske slave i na crkvenom i opštinskom nivou.

U saopštenju Crkvenog odbora, predsednik Dejan Luka Jovanović zahvalio se domaćinu Miliji Miletiću i mnogobrojnim sponzorima koji su pomogli održavanje gradske slave.

I dr Dejan Antić koji je preuzeo sslavski kolač za gradsku slavu zahvalio se svima, rekavši da mu je čast što će naredne godine biti domaćin obeležavanja pranika Svetog cara Konstantina i carice Jelene.

Na kraju konferencije domaćin slave Milija Miletić naglasio je da nijedan dinar iz opštinske kase nije potrošen, ali da će on, kao odbornik lokalne Skupštine, pokrenuti inicijativu na jednoj od narednih sednica, da se simbolična sredstva za obeležavanje gradske slave uvrste u budžet za narednu godinu, kao što se to čini u svim okolnim opštinama.

Jedan komentar

  1. Potpuno podržavam inicijativu da se u opštinskom budžetu Svrljiga, za 2016. godinu, formira linija koja će biti osnova za finansiranje obeležavanja gradske slave tj. za organizaciju Litije ulicama Svrljiga. Opština Svrljig treba da usmeri deo svojih sredstava, a crkvena opština deo svojih sredstava da uloži u obeležavanje gradske slave pa će to sve biti na još višem i kvalitetnijem nivou. Predlažem da obe opštine daju po zlatnik svakom detetu koje se rodi na taj dan, iz Svrljiga, a kojima roditelji daju imena Konstantina, za dečake i Jelene, za devojčice. Time bi se podstaklo osećanje pripadnosti kako duhovnoj tako i svetovnoj zajednici, roditelja i dece u Svrljigu. Živeo Svrljig!!!.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano