SEOSKA SLAVA

Litije u Merdželatu povodom slave Sv. Nikola

Broj pregleda

Nakon desetak godina ponovo je u Merdželatu obeležena seoska slava letnji Sveti Nikola i tom prilikom nošena je litija u centru sela.

Slava-Merdzelar

Poštovanjem naše tradicije i vere, u želji da svima bude bolje, da naredne godine budu rodnije i berićetnije, iskreno vas pozdravljam i čestitam seosku slavu Sv. Nikolu, poručio je okupljenim žiteljima narodni poslanik Milija Miletić.

Inače, selo Merdželat je relativno mlado selo i ima veliki broj mladih ljudi i dece, te se u ovom selu takođe treba ulagati, čulo se na skupu u centru sela.

Kolač
Kolač

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović najavila je nove infrastrukturne radove u skoro svim seoskim područjima na teritoriji opštine Svrljig.

Pročitajte i

SREĆNA SLAVA SVETI NIKOLA

SPC i vernici danas proslavljaju Svetog Nikolu Čudotvorca, jednog od najvećih hrišćanskih svetitelja, zaštitnika putnika, moreplovaca, ribara i splavara. Godinama unazad govori se da skoro

SREĆNA SLAVA SVETI NIKOLA

Sveti Nikola, Nikolaj Mirlikijski, čudotvorac, rođen je u maloazijskom gradu Patara, u današnjoj Turskoj. Umro je 19. (6) decembra 345. godine, sahranjen je u Sabornoj crkvi

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *