NAPREDNJACI UŠLI U VLAST SA SELJAČKOM STRANKOM
Broj pregleda

Skupština izabrala zamenike predsednika Opštine i Skupštine opštine Svrljig

Na 26. sednici SO Svrljig izabrano je novo rukovodstvo Opštine Svrljig iz redova Srpske napredne stranke i to zamenik predsednice opštine Svrljig Dragan Petrović i zamenik predsednika Skupštine opštine Svrljig Goran Jeremijić.

SNS-SVRLJIGNa današnjoj sednici Skupštine izabran je i novi član Opštinskog veća, takođe iz redova Naprednjaka, Vladica Živanović.

U Svrljigu trenutno vlada koalicija koju čine Ujedinjena seljačka stranka koja ima 14, Srpska napredna stranka sa 3 i Ujedinjeni regioni sa 3 odbornika u lokalnom parlamentu, i čine veliku većinu od 20, od ukupno 27 odborničkih mandata.

POTPISIVANJE KOALICIONOG SPORAZUMA U PROSTORIJAM USS

Koalicioni sporazum potpisali su predsednici opštinskih odbora Igor Davidović ispred Ujedinjene seljačke stranke i Goran Jeremijić ispred Srpske napredne stranke opštinskog odbora Svrljig.

Potpisivanjem su prisustovali članovi i jedne i druge stranke.

Potpisivanje

Novu koaliciju tajnim glasanjem podržalo je 22 odbornika Skupštine opštine Svrljig.

Zamenik predsednice opštine Svrljig Dragan Petrović zahvalio je odbornicima na velikoj podršci i poručio da će u budućem periodu raditi u interesu opštine i biti od koristi za Svrljig.

SO-SVRLJIG

Zamenik predsednika SO Svrljig Goran Jeremijić poručio je da će funkciju obavljati volonterski bez zasnivanja radnog odnosa pošto je već zaposlen.

U nastavku sednice usvojene su sve tačke dnevnog reda.

Radovan Mitić iz redova socijalista predložio je da se izvrši komasacija i u selima Crnoljevica, Beloinje i Ribare pa sve do Svrljiga, jer se po njegovim rečima na ovom području nalazi najkvalitetnije zemljište u opštini.

Šef odborničke grupe USS Milija Miletić rekao je da je opština Svrljig već ušla u proceduru jer je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisalo konkurs za nastavak komasacije u Srbiji.

Šef Odseka za privredu Vlada Krstić govorio je o raspodeli sredstava poljoprivrednicima za naknadu štete usled elementarne nepogode. On je rekao da je svrljiškoj opštini naneta šteta u visini od 101.000.000,00 dinara, a da je Vlada odobrila samo 6.500.000 dinara za isplatu štete. Krstić je istakao da će vlasnicima grla goveda biti isplaćena određena suma po grlu.

Odbornici su zaključili da je potrebno sagledati i ratare, koji ovom prilikom nisu sagledani, prvenstveno zbog nedostatka sredstava. Oni su poručili da opština treba ponovo aplicirati za bar još 6.500.000 dinara kako bi se pokrili eventualni troškovi i šteta naneta na ratarskim imanjima.

Igor-D.

Pred kraj sednice, izveštaj o radu za 2014. godinu, koji je jednoglasno usvojen, podneo je direktor JKSP ”Svrljig” Igor Davidović. On je tom prilikom podneo i izveštaj radne grupe o rešavanju vodosnabdevanja na teritoriji svrljiške opštine.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA