Svrljiške novine

POLITIKA
Broj pregleda

Lokalni izbori 20. decembra 2015-te

Naprednjaci planiraju da pokrajinski i lokalni izbori budu održani 20. decembra, prenosi internet portal ”Alo!”.

glasanje-srbija

Nakon konačne odluke o rekonstrukciji Vlade, sredinom aprila, u SNS će prionuti i na pripremu široke političke akcije za obaranje Bojana Pajtića. Jedan od najverovatnijih datuma za izlazak na birališta za pokrajinske i lokalne izbore jeste 20. decembar.
U neformalnu predizbornu kampanju naprednjaci bi trebalo da krenu 25. aprila, na velikom mitingu u Novom Sadu, a onda će započeti pregovore sa svim akterima na pokrajinskoj političkoj sceni, kako bi se izdejstvovali izbori.

U vrhu SNS su uvereni da će se u narednim mesecima formirati nova vladajuća većina u skupštini Vojvodine koja će sklopiti brz dogovor o datumu izbora, pišu “Novosti”.

Naprednjaci će zbog uštede insistirati da istog dana budu održani i opšti lokalni izbori u celoj Srbiji. Jedna od varijanti je da se, pre toga, usvoji novi zakon o lokalnim izborima, kojim bi se praktično “skratio mandat” opštinskim vlastima i koji bi ih, nekoliko meseci pre redovnog roka, odveo na prevremene izbore. U tom slučaju, birališta bi bila otvorena i u opštinama u kojima ne ističe mandat iduće godine, kao što su Zemun, Voždovac, Kosjerić, Majdanpek.

Izvor: Alo.rs

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

1 Komentara

  • E tu vas cekam!

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *