SPS SVRLJIG

Socijalisti položili vence u Gradskom parku

Broj pregleda

Na današnji dan, 24. marta 1999. godine u 20 časova i 45 minuta počeo je vazdušni napad NATO alijanse na privredne, civilne i vojne objekte SRJ poznata kao Milosrdni anđeo.

GRADSKI-PARK

NATO agresija trajala je od 24. marta do 10. juna 1999.godine ili tačno 78 dana. Bilo je to drugo bombardovanje Srba nakon bombardovanja Republike Srpske 1995.godine. Intervencija je izvršena bez odobrenja Saveta bezbednosti. Pored ogromne materijalne štete nanešene SRJ, Srbiji i Crnoj Gori od strane 19 zemalja NATO alijanse bilo je i ljudskih žrtava, civila i vojnika.

Tim povodom delegacija Socijalističke partije Srbije Svrljig i Udruženja boraca ratova 90-tih položole su cveće na spomenik palim žrtvama fašizma u svrljiškom parku i minutom ćutanja odali poštu poginulim.

O sećanju na taj zločin govorili su predsednik OO SPS Svrljig Raco Mentović i predsednik Udruženja boraca ratova 90-tih Vladica Cvetković.

Informativna služba SPS Svrljig

Pročitajte i

Zoran Nikodijević, foto: Svrljiška TV

Zoran Nikodijević na čelu OO SPS Svrljig

Izvršni odbor GO SPS za v.d. predsednika Opštinskog odbora Socijalističe partije u Svrljigu imenovao je Zorana Nikodijevića, dugogodišnjeg člana ove partije i nekadašnjeg direktora OŠ

Raco Mentović, arhivska fotografija

Preminuo Raco Mentović

Raco Mentović preminuo je danas posle duže bolesti u 67. godini života.  Raco Mentović je osnivač radio ,,Svrljiga“, dugogodišnji političar, odbornik i predsednik Socijalističke partije

1 Komentar

  • Za pohvalu. Jedini su položili cveće i setili se žrtava NATO alijanse…

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *