Search
Close this search box.
POLJOPRIVREDA
Broj pregleda

Stočarstvo kao prioritet razvoja

Podeli sa prijateljima:

Narodni poslanik Milija Miletić sastao se u Nemanjinoj 11 sa prvim savetnicima premijera Republike Srbije, profesorom Draganom Glamočićem i Draganom Vranićem i predsednicima opština u masivu duž Stare planine.

0158

Na sastanku je bilo reči o razvoju poljoprivrede, sa posebnim osvrtom na stočarstvo i obezbeđivanju povoljnih subvencija i pomoći nerazvijenim i marginalnim – brdsko-planinskim područjima kojima pripada i opština Svrljig.

U budućem period veći akcenat biće stavljen na ulaganje u ishranu goveda, takozvani sistem krava-tele. Taj sistem je i u Srbiji sve popularniji, uz to obzirom na geografski položaj, prirodne uslove i ukupnu površinu livada i pašnjaka, pre svega u brdsko-planinskim predelima, ovaj vid govedarstva potpuno odgovara svrljiškom kraju, poručio je Milija Miletić.

Vlada Srbije ulaže napore kako bi napravila što povoljniju saradnju i povoljno tržište za srpske stočare za izvoz u Ujedinjenim arapskim Emiratima i Italiji, rečeno je na sastanku.

Takođe, dogovoreno je da narodni poslanik Milija Miletić u budućem period bude koordinator koji će organizovati Opštine iz jugoistočnog dela Srbije kako bi se što stručnije napravila anketa zainteresovanih za predloženi sistem krava-tele i predočile podsticajne mere koje propisuje Vlada Republike Srbije u oblasti stočarstva.

Sledeći sastanak će biti sa stočarima našeg kraja i svima koji su zainteresovani za bavljenje stočarstvom. Do tada naš zadatak je da pribavimo sve podatke o razvoju stočarstva opština u okruženju, rekao je narodni poslanik Milija Miletić i predsednik Radne grupe za najnerazvijenija i marginalna područja.

Jedan komentar

NAJNOVIJE NA PORTALU

Lokalni izbori 2024

TRIBINA: KAKO DO SLOBODE U SVRLJIGU, GOSTI NARODNI POSLANICI

MILETIĆ: POZIV NA OKRUGLI STO NA TV ,,SUPER D+”

Dobra vest

Dogovorena saradnja vinskih proizvođača u Srbiji i kineskih partnera

Odlična vest

Jana Pavlović osvojila prvo mesto na republičkom takmičenju “Književna olimpijada”

Radno

Novi asfalt za lalinske ulice

Dobra vest!

Svečano otvoren vizitorski centar u Niševcu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano