Search
Close this search box.
REAGOVALA SLUŽBA PREDSEDNIKA
Broj pregleda

Nikolić nije pomilovao Mišića

Podeli sa prijateljima:

Služba predsednika Srbije Tomislava Nikolića za saradnju sa medijima demantovala je danas tvrdnje u pojedinim medijima da je Tomislav Nikolić amnestirao ubicu i silovatelja Svrljižanina Milovana Mišića, koji je, po izlasku iz zatvora, ubio Milinku Jeftić.

Misic-Milovan-ubica
Milovan Mišić

I do sada su se tabloidi Blic, Alo i Kurir služili raznim trikovima, ocenjuje se u saopštenju, “a danas su u besmislenoj borbi protiv onoga koga smo izabrali počeli da se služe notornim lažima, znajući da ni od koga neće dobiti čak ni prekor”.

U saopštenju se konstatuje da “verovatno samo njihovi vlasnici znaju zašto omalovažavaju i vređaju predsednika koga su građani izabrali na neposrednim izborima, u uslovima u kojima je njegova pobeda bila podvig i za mnoge čudo”. Nikolić nikada nije pomilovao, a samo na to i ima pravo, nikoga ko je izvršio krivično delo silovanja, pa samim tim ni dotičnog Milovana Mišića, navodi se u saopštenju, koje je potpisao koordinator za saradnju sa medijima u kabinetu predsednika Srbije Vuk Fatić.

“Pored toga što su izneli očitu neistinu”, dodaje se u saopštenju, “dotični mediji nisu se udostojili čak ni da ispoštuju osnovni postulat novinarstva – neka se čuje i druga strana”. Niko od njih nije pomislio, niti ih je interesovalo da pozovu bilo koga iz Službe predsednika Republike za saradnju sa medijima da provere da li je ta vest istinita, ili bar da saslušaju šta mi imamo da kažemo. Da su uradili tako, napominje se u saopštenju, znali bi dapredsednik Nikolić nema nikakve veze sa Mišićem.

Služba predsednika Srbije za saradnju sa medijima “očekuje od novinarskih udruženja UNS i NUNS da ovog puta oštro osude izmišljotine Kurira i Alo istom onakvom silinom, kao što su umeli nezasluženo da ih brane u ranijem periodu”. Na kraju saopštenja se ističe da predsednik Srbije, po zakonu, daje pomilovanje i aboliciju, da Zakon o amnestiji donosi Narodna skupština na predlog Vlade, dok samu amnestiju sprovodi Ministarstvo pravde.

(Udruženje novinara Srbije)

4 Komentara

  1. Nije ga pomolova samo smanjio kaznu nekoliko godina.A da lazu to je tacno narocito oko mesecnih putnih troskova poslanika, ljudi putuju po petorica u kolima ili autobusom.E Srbijoo!

NAJNOVIJE NA PORTALU

Neverovatno

Najveći broj požara u Srbiji ovog proleća evidentiran u Svrljigu

Nedelja

Zajednički koncert KUD ,,Svrljig” i KUD ,,Prekonoga”

Odlično!!!

Srednja škola u Svrljigu dobija novi smer, ovo je ODLIČNA VEST!

Odlično!

POTPISANO: 10 MILIONA STIŽU U SVRLJIG ZA IZGRADNJU NOVE ZGRADE

Pripremni radovi

Kreće izgradnja parking prostora pored pružnog prelaza

Dobre vesti

Asfalt stigao u Crnoljevicu, asfaltirane dve ulice (FOTO+VIDEO+IZJAVA)

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano