KOMASACIJA

Uređenje poljoprivrednog zemljišta

Broj pregleda

Protekle nedelje u Beogradu održan je sastanak predstavnika opštine Svrljig koji su uključeni u projekat Komasacija i predstavnika organizacije GIZ.

giz

Sastanku su prisustvovali predstavnici četiri opštine: Svrljig, Knjaževac, Boljevac i Pirot.

U ime opštine Svrljig prisustvovali su šef Odseka za privredu Vlada Krstić, Bilja Radojković predsednica komisije komasacije u KO Plužina i predsednik MZ Plužina Sreten Milenković.

Tom prilikom, narodni poslanik Milija Miletić, u ime Opštine i Odbora za poljoprivredu, šuamrstvo i vodoprivredu podržao je radove na uređenju zemljišta u opštini Svrljig i predložio da se komasacija nastavi u svim naseljima u Svrljigu.

Uređenje zemljišta, odnosno komasacija trebalo bi da se nastavi i u ostalim delovima naše opštine, ali i u ostalim delovima Srbije jer je zaista bitno urediti zemljište kako bi se poljoprivreda razvijala u pravom smeru, rekao je Milija Miletić.

SKUPŠTINA-SRBIJE

Među ostalima sastanku su prisustvovali predstavnici Komisije za komasaciju, Mesnih zajednica, predstavnici opština, Ministarstva poljloprivrede – Uprave za zemljište i predstavnici GIZ-a.

Pročitajte i

Komasaciono područje, foto: Svrljiške novine

Obaveštenje Komisije za sprovođenje komasacije

Komisija za sprovođenje komasacije na području opštine Svrljig obaveštava da postupak izlaganja starog stanja – utvrđivanje faktičkog stanja traje od 01.03.2021. do 30.05. 2021.godine, pa

Uspešno izvršena komasacija u svrljiškom kraju

Početkom nedelje održan je sastanak predstavnika Lokalne samouprave, Katastra, GIZ-a i Republičkog geodetskog zavoda na temu komasacija na teritoriji opštine Svrljig. Komasacija je u svrljiškoj opštini

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *