Search
Close this search box.
STIŽU BOLJI DANI
Broj pregleda

Ministar Sertić otvorio novi pogon fabrike nameštaja

Podeli sa prijateljima:

Ministar privrede Srbije Željko Sertić zvanično je otvorio pogon fabrike nameštaja „Trilord“ u Svrljigu. Ova fabrika uposlila je 60 Svrljižana.

Ministar-Sertiv

„Trilord“ posluje unazad desetak godina, i početna delatnotnost ove fabrike bila je rezanje sunđera. Danas, otvaranjem novog pogona značajno je proširila podsticajnim sredstvima svoju proizvodnju i asortiman, pa će se u novom pogonu proizvoditi i nameštaj.

TRILORD-POGON-NAMESTAJ

Svečano otvarajući novi pogon, ministar Željko Sertić istakao je da država podstiče mala i srednja preduzeća u kojima je budućnost Srbije.

Ovake kompanije mogu se najpre “prepakovati”, tako da proizvode neke druge proizvode ukoliko se tržište u nekom momentu zasiti proizvodima koje su imale do tada, rekao je Sertić.

Sertic

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović prilikom otvaranje pogona fabrike poručila je da Svrljig radi na pokretanju privrede, ali i turizma, i dodala da je pomoć države neophodna.

U ova teška vremena težimo da Svrljigu vratimo stari sjaj i da uposlimo naše Svrljižane. Uz vašu pomoć, iskreno se nadam da ćemo u budućem periodu raditi na otvaranju novih radnih mesta, ali i rešavanju gorućih problema – osposobljavanja pogona u „Herbogalu“, pokretanju „Krke“ i „Siena“, poručila je Trifunovićeva.

Ona je od ministra Sertića zatražila da ministarstvo posveti veću pažnju Svrljigu, te da zainteresovanim investitorima predlažu i Svrljig kao povoljno područje za pokretanje biznisa.

TRILORD

Za 60 novih radnika, fabrika „Trilord“ dobila je 4.000 evra po radniku, a do sada su iskoristili 6 kredita Fonda za razvoj, od kojih su 3 vraćena, a 3 se koriste.

Firma trenutno ima 70 radnika i njeni proizvodi se izvoze u Grčku, Crnu Goru i Republiku Srpsku, kaže vlasnik Ranko Jović.

u-sali-so

Inače, Ministar je pre otvaranja pogona fabrike, razgovarao sa predsednicom opštine Jelenom Trifunović i narodnim poslanikom iz Svrljiga Milijom Miletićem, a potom u sali lokalne Skupštine i sa svrljiškim privrednicima koji su izneli svoje probleme i predloge.

3 Komentara

  1. Svrljig su u kratkom periodu posetili ministar privrede i ministarka poljoprivrede što bi moglo da predstavlja uspeh narodnog poslanika i predsednika USS M. Miletića. Kažem moglo bi da predstavlja uspeh, jer će tek dani koji dolaze potvrditi ili negirati uspeh ovih poseta Svrljigu pošto će se svaki gradjanin Svrljiga kao birač, osvedočiti da li je ili nije, iz oba ministarstva stigla pomoć za poboljšanje stanja u privredi i poljoprivredi ove opštine. Videće se koliko su prisutni privrednici i preduzetnici Svrljiga uspeli da se organizuju i kao takvi nastupe ka navedenim ministarstvima, odnosno Fondu za razvoj i agenciji SIEPA. Živeo Svrljig!!!.

  2. Džaba sve kada uskoro pada vlada Aleksandra Vucica kao i predsednik Srbije sve demonstracije podrzavamo i podrzavacemo sve dok neodu dva zla s vlasti Nikolic i Vucic

    1. Evo upita za SRS Svrljiga: Imate li vi nekog vašeg člana koji bi mogao da od otpadnog materijala iz fabrike Trilord Ranka Jovića napravi neku upotrebni proizvod, koji bi se plasirao na manifestacijama kao što su Belmužijada, Janijada, Turnir u malom fudbalu, Božićni ili Dečiji festival???. Hej RADIKALI, dajte da gosti Svrljiga troše pare ovde u našem mestu, na teritoriji naše opštine za proizvode koji nastaju u kreativnim glavama mladih žena i muškaraca koji ovde žive i rade i ……. decu prave, pa se svi radujemo njihovim dečijim osmesima…… Aman ljudi, dosta rata i bedaka, dajte leba i kajmaka, svrljiške jagnjadi na ražnju, pa da se belosvetski gosti dočekaju kako dolikuje srpskim domaćinima. Otvarajte poslove vašom poslovnom kreativnošću, lično zaradite ali i obogatite ovu opštinu pa će i narod ovaj za takav radikalizam glasati na prvim sledećim izborima. Dajte hleba i igara, a ne demostracija, pa ćete biti na vlasti. Živeo Svrljig!!!.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano