Search
Close this search box.
U SVRLJIŠKOM KRAJU
Broj pregleda

Velike štete u poljoprivredi

Podeli sa prijateljima:

Državni sekretar u ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede prof. dr Zoran Rajić, na inicijativu narodnog poslanika Milije Miletića, obišao je poljoprivredne useve i voćnjake na teritoriji svrljiške opštine koji su pogođeni elementarnom nepogodom.

obilazak

Rajić je u pratnji Vlade Krstića šefa Odseka za privredu i Marka Mladenovića pomoćnika predsdednice opštine Svrljig obišao voćnjake i poljoprivredno zemljište u atarima sela Bučum, Tijovac i Okolište, gde je nevreme napravilo najveće štete.

Imali smo prilike da vidimo totalno uništene mlade, ali i stare voćnjake. U velikoj meri uništena su i poljoprivredna dobra i drugi zasadi, s toga smo ovde da napravimo procenu štete i probleme prenesemo Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, rekao je Krstić.

Inače, probleme u poljoprivredi Milija Miletić je već predočio Odboru za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Skupštine Republike Srbije.

4 Komentara

  1. Bravo za narodnog poslanika M.Miletića i pomoćnika predsednice M. Mladenovića!!!!. Pošto se sledeće kalendarske godine završava projekat u vezi sa Zemljoradničkom zadrugom “Svrljižanka” ovo svu pravi potezi čelnika opštine Svrljig, kako bi se od prvih proletnih dana krenulo u veliko sredjivanje svega što treba da predstavlja povećanu poljopriverdnu proizvodnju ali i preradu finalnih proizvoda te iste proizvodnje. Bilo bi lepo kada bi nas Marko Mladenović obradovao nekim novim projektom veličine ovog sa Italijanima i Nemcima, oko ZZ”Svrljižanka” a u sledu ostvarenih rezultata na ovom projektu sa sredstvima EU. Pošto je narodni poslanik M.Miletić bio u Evropskom parlamentu u Brislu, govorio o potencijalima poljoprivredne proizvodnje u Srbiji i Svrljigu, očekujemo da će svim raspoloživim resursima pomoći Marku Mladenoviću da stvori projkte koji će ovoj opštini doneti nova sredstva za poboljšanje života poljoprivrednika u Južnoj i Istočnoj Srbiji, a time i na teritoriji opštine Svrljig. Živeo Svrljig!!!.

  2. Dok neodu dva ZLA s vlasti bice gore Srbiji nego u vreme 90-tih za ta zla su ljudi dali glas uz obecanja svega i svačega a od toga nema nista dok neodu Vučic i Nikolic s vlasti Srbiji nema bodućnost u nicemu samo propast zato Predsednici Nikolicu i Vucicu podnesite OSTAVKE VREME SRPSKE RADIKALNE STRANKE DOLAZI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Signal

OBAVEŠTENJE: 6. marta redovna provera sistema za javno uzbunjivanje

Kanal džet

Vlada Japana donirala vrednu mašinu svrljiškom komunalcu

Sportski dani

ZONA CENTAR: Prvenstvo se nastavlja u subotu!

45. po redu

Opština Svrljig se predstavila na Sajmu turizma, u fokusu Niševac

Evo i sa koliko

Uspešnim projektima do bolje društvene klime! Evropska unija pomaže Svrljigu

VIDEO

FK Svrljig – OFK Knjaz 1:1 (0:0)

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano