Search
Close this search box.
BEOGRAD/SVRLJIG
Broj pregleda

Značajna priznanja na Sajmu etno-hrane i pića

Podeli sa prijateljima:

Na devetom Sajmu etno-hrane i pića na kome se predstavilo više od 320 izlagača Svrljižani su osvojili značajna priznanja i nagrade. 

Svrljizani-na-sajmu

Naime, prvo mesto za kvalitet džemova osvojilo je gazdinstvo Nebojše Milojića iz sela Vlahova. Drugo mesto za najbolji izgled i ukus torte osvojila je Mihajlović Sanela iz Svrljiga. Takođe, drugo mesto u konkurenciji slavskih kolača osvojila je Emina Stefanović iz udruženja ”Gorska Vila”.

Opstina
Vlada Krstić, Dragica Ristić i Nebojša Milojić

Opštinskoj upravi, Fondu za razvoj poljoprivrede opštine Svrljig uručena je zahvalnica za organizaciju i izgled štanda na sajmu.

slavski

Diploma je uručena i udruženju ”Gorska Vila” iz Svrljiga za očuvanje tradicije i široki spektar ručnih radova koji su bili izloženi na štandu Sajma.

Na ostvarenim uspesima učesnicima su čestitali predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović i narodni poslanik Milija Miletić.

Jedan komentar

  1. Nagrade se osvajaju i donose u Svrljig, ali sada predstoji i pretvaranje tih koji su dobili nagrade u vučnu snagu za otvaranje novih radnih mesta u ovoj opštini. Na potezu su čelnici opštinske uprave, da omoguće poslovno okruženje za donosioce nagrada, kako bi oni individualno ili u odredjenim asocijacijama otvorili nova radna mesta. Pošto već postoje udruženja kao što je “Gorska vila”, Udruženje voćara Svrljiga, Udruženje pčelara Svrljiga, a da ne govorim o Marku i ZZ “Svrljižanka” (već i svrljiški vrapčići prate njegov rad na projektu sa Italijanima i Nemcima), odnosno asocijacija preduzetnika Svrljiga – predstoji nam pažljivo posmatranje kako će narodni poslanik g-din Milija Miletić i predsednica opštine Jelena Trifunović organizovati opštinsku upravu da bi bila dobra logistika tim udruženjima/asocijacijama i gore navedenim pojedincima, a sa ciljem otvaranja novih radnih mesta. Živeo Svrljig!!!.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano