Search
Close this search box.
ZA JOVANIN DOM
Broj pregleda

Svrljižani položili ispit humanosti

Podeli sa prijateljima:

Humanitarna akcija ”Za Jovanin dom” uspešno je održana juče u bioskopskoj sali Centra za turizam, kulturu i sport i tom prilikom prikupljeno je nešto malo više od 33 000 dinara.

Za-Jovanin-dom

Akciju su priredili predstavnici udruženja ”Zajedno do svetlosti”, KUD ”Svrljig, srednja stručna škola ”Dušan Trivunac Dragoš” i osnovna škola ”Dobrila Stambolić”.

Jelena,-Jovana-i-Tanja
Predsednica opštine Jelena Trifunović i Tanja Lazarević iz udruženja ”Zajedno do svetlosti” sa Jovanom.

Jovana živi u krajnje nehumanim uslovima i prosto čovek ne može da ostane miran i hladne glave a da ne pomogne jednoj ovakvoj porodici sa ovakvim problemima. Nadam se da će Jovana što pre dobiti pristojan dom i da će moći da život nastavi u normlnom okruženju, rekla je predstavnica udruženja ”Zajedno do svetlosti” Tanja Lazarević.

Srednjoskolci
Srednjoškolci

Večeras smo vidli koliko svrljiška deca mogu biti humana. Jovana će od sutra moći da se useli u svoju novu kuću zahvaljujući donatorima i ljudima velikog srca koji su na bilo koji način pomogli Jovanin, rekla je predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović.

Cane
Dejan Kostić Cane

U sklopu humanitarne akcije, doprinos u sakupljanju novca dao je i svrljiški pisac Dejan Kostić Cane. On je na štandu koji se nalazio ispred bioskopske sale prodavao svoju knjigu ”Ne smem da kažem”, a sva prikupljena sredstva prosleđena su fondu ”Za Jovanin dom”.

Zadovoljan sam humanitarnom prodajom. Raduje me što su pojedini svrljiški privrednici za knjigu ostavljali i po nekoliko hiljada dinara, kaže Kostić.

Svrljiški privrednik Bora Jović i odbornik Dragan Petrović (SNS)
Svrljiški privrednik Bora Jović i odbornik Dragan Petrović (SNS)

Zanimljivo je istaći da je humanitarnoj priredbi od 27 odbornika lokalnog parlamenta prisustvovalo samo četvoro i to Ubavka Dikić i Tanja Lazarević iz redova USS, Dragica Ristić URS i Dragan Petrović odbornik sa liste Srpske napredne stranke.

KUD Svrljig
KUD Svrljig

Na kraju programa prisutnima su se predstavili i članovi KUD ”Svrljig”.

Jedan komentar

  1. Ovo je veličina Svrljižana, koja se ne može zaboraviti. Mora se svakom ko je došao u bioskopsku salu izraziti zahvalnost, a oni koji su još i odvojili finansijska sredstva posebno su istakli svu veličinu humanisti koju poseduju. Drago mi je da se svrljiški privrednik Bora Jović, moj prezimenjak našao medju tim humanim i osećajnim ljudima, jer je njegov biznis velik a ovim svojim prisustvom pokazao je i da je srce veliko, kao kod svih nas Jovića. Nadam se da će humanost iskazana prema Jovani biti nastavljena, ali i proširena ka svoj deci u svrljiškoj opštini koja imaju tako složene probleme sa zdravljem. I sam sam prošao veliku borbu sa kancerom, a ostaje mi i još nekoliko godina da sve to vojujem sa onkolozima, pa pozivam vas zdrave i borbene Svrljižane da se okupite i pomognete onima kojima bolest nagriza život. Ne dajte ih na tu stranu, već ka svetlosti sutrašnjeg dana!!!!. Živeo Svrljig!!!!.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano