ZA JOVANIN DOM
Broj pregleda

Svrljižani položili ispit humanosti

Humanitarna akcija ”Za Jovanin dom” uspešno je održana juče u bioskopskoj sali Centra za turizam, kulturu i sport i tom prilikom prikupljeno je nešto malo više od 33 000 dinara.

Za-Jovanin-dom

Akciju su priredili predstavnici udruženja ”Zajedno do svetlosti”, KUD ”Svrljig, srednja stručna škola ”Dušan Trivunac Dragoš” i osnovna škola ”Dobrila Stambolić”.

Jelena,-Jovana-i-Tanja
Predsednica opštine Jelena Trifunović i Tanja Lazarević iz udruženja ”Zajedno do svetlosti” sa Jovanom.

Jovana živi u krajnje nehumanim uslovima i prosto čovek ne može da ostane miran i hladne glave a da ne pomogne jednoj ovakvoj porodici sa ovakvim problemima. Nadam se da će Jovana što pre dobiti pristojan dom i da će moći da život nastavi u normlnom okruženju, rekla je predstavnica udruženja ”Zajedno do svetlosti” Tanja Lazarević.

Srednjoskolci
Srednjoškolci

Večeras smo vidli koliko svrljiška deca mogu biti humana. Jovana će od sutra moći da se useli u svoju novu kuću zahvaljujući donatorima i ljudima velikog srca koji su na bilo koji način pomogli Jovanin, rekla je predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović.

Cane
Dejan Kostić Cane

U sklopu humanitarne akcije, doprinos u sakupljanju novca dao je i svrljiški pisac Dejan Kostić Cane. On je na štandu koji se nalazio ispred bioskopske sale prodavao svoju knjigu ”Ne smem da kažem”, a sva prikupljena sredstva prosleđena su fondu ”Za Jovanin dom”.

Zadovoljan sam humanitarnom prodajom. Raduje me što su pojedini svrljiški privrednici za knjigu ostavljali i po nekoliko hiljada dinara, kaže Kostić.

Svrljiški privrednik Bora Jović i odbornik Dragan Petrović (SNS)
Svrljiški privrednik Bora Jović i odbornik Dragan Petrović (SNS)

Zanimljivo je istaći da je humanitarnoj priredbi od 27 odbornika lokalnog parlamenta prisustvovalo samo četvoro i to Ubavka Dikić i Tanja Lazarević iz redova USS, Dragica Ristić URS i Dragan Petrović odbornik sa liste Srpske napredne stranke.

KUD Svrljig
KUD Svrljig

Na kraju programa prisutnima su se predstavili i članovi KUD ”Svrljig”.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

1 Komentara

  • Ovo je veličina Svrljižana, koja se ne može zaboraviti. Mora se svakom ko je došao u bioskopsku salu izraziti zahvalnost, a oni koji su još i odvojili finansijska sredstva posebno su istakli svu veličinu humanisti koju poseduju. Drago mi je da se svrljiški privrednik Bora Jović, moj prezimenjak našao medju tim humanim i osećajnim ljudima, jer je njegov biznis velik a ovim svojim prisustvom pokazao je i da je srce veliko, kao kod svih nas Jovića. Nadam se da će humanost iskazana prema Jovani biti nastavljena, ali i proširena ka svoj deci u svrljiškoj opštini koja imaju tako složene probleme sa zdravljem. I sam sam prošao veliku borbu sa kancerom, a ostaje mi i još nekoliko godina da sve to vojujem sa onkolozima, pa pozivam vas zdrave i borbene Svrljižane da se okupite i pomognete onima kojima bolest nagriza život. Ne dajte ih na tu stranu, već ka svetlosti sutrašnjeg dana!!!!. Živeo Svrljig!!!!.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *