Svrljiške novine

SASTANAK
Broj pregleda

Programsko budžetiranje

Podeli sa prijateljima:

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović održala je sastanak sa predsednicima Mesnih zajednica sa teritorije opštine Svrljig na temu ’’Programsko budžetiranje za 2015. godinu’’.

MZ

Naime, naredne godine radiće se po principu programskog budžetiranja, što konkretno znači da direktni i indirektni korisnici budžeta moraju unapred, tačno i precizno dostaviti Lokalnoj samoupravi predloge ulaganja i investiranja u 2015. godini.

Moja ideja je da se sastanem sa svim direktnim i indirektnim korisnicima budžeta i da im predočim naše planove, odnosno planove Opštine, a oni su dužni da naprave spisak sa željama za izgradnju, obnovu i ulaganje u njihovim mesnim zajednicama, ustanovama i preduzećima, kaže Jelena Trifunović.

Rok za dostavljanje spiskova planova i projekata je kraj Oktobra 2014. godine.

Programsko

Na osnovu spiskova zaključićemo šta je najrealnije raditi iduće godine kroz akciju ’’Na dinar tri dinara’’, odnosno ’’Na dinar četiri dinara’’ (ukoliko bude bilo dovoljno sredstava za povećanje i unapređenje ove akcije) i iz budžeta MZ – odnosno sve što će biti rađeno preko JKPS ’’Svrljig’’ i JP ’’Direkcije za izgradnju Svrljiga’’, poručila je predsednica opštine.

Sastanku su prisustvovali šef Odseka za budžet i finansije Marina Savić, direktor JKSP ’’Svrljig’’ Igor Davidović i v.d. direktor JP ’’Direkcija za izgradnju Svrljiga’’ Dobrivoje Stojanović.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sportske vesti

FK Svrljig ponovo poražen, ovog puta na domaćem terenu

Obratio se i Miletić

U selima Stare planine uginulo šest krava od zarazne bolesti

PROMO

Auto centar Timok: Nalepnica na licu mesta, bez odlaska u MUP

Vozači iz cele Srbije

Održan 7. Hard Enduro u Svrljigu

Presveta Bogorodica Neopalima kupina

Svrljiški vatrogasci obeležili slavu Sektora i vatrogasno-spasilačke jedinice

Sve je to fudbal

FK Svrljig doživeo težak poraz od OFK Brzog Broda u 5. kolu Zone Centar

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Povezano

Ovo su rezultati

Završeni izbori za članove saveta mesnih zajednica u Svrljigu!

Politika

OO SNS SVRLJIG POZIVA SVE MEŠTANE DA IZAĐU NA IZBORE ZA MZ U NEDELJU

Telefonska izjava

Svrljig i dalje bezbedna opština jer nema zaraženih korona virusom (VIDEO)

VIDEO

Svi koji dođu iz inostranstva da budu u samoizolaciji!

Solidarnost

Poziv vlasnicima prodavnica i marketa da otvore svoje radnje u nedelju od 04 do 07 časova

APEL NADLEŽNIMA

TRIFUNOVIĆ: Poslodavci oslobdite majke dece mlađe od 12 godina radnih obaveza

Druga konferencija

Zabrana rada ugostiteljskih objekata na teritoriji Svrljiga

Korona virus

TEMA COVID 19: Konferencija za novinare predsednice opštine Svrljig

One Response

  1. Ove slike dovoljno govore da o programskom budžetiranju u MZ opštine Svrljig odlučivaće isključivo muškarci, pa će biti kao i do sada jer žena nema ni onoliko koliko su date kvote za izborne liste. Nemojte se Svrljižani čuditi, što ste u devastiranim opštinama kada nema ni jedne MZ da je na ovom sastanku bila predstavljena od strane žene. Sramota je da su one nosioci života u selima, a da ih tamo gde se odlučuje o životu sela nema – nema ih na čelu MZ. Lepo je videti predsednicu opštine Jelenu Trifunović, ali je teško shvatiti kako ona kao žena ne čini ništa da USS primeni pozitivna zakonska rešenja i implementira princip rodne ravnopravnosti u selima ove opštine bar kao pokušaj da se izadje iz nerazvijenosti koju su zacementirali muškarci kao dosadašnji neprikosnoveni rukovodioci ove opštine. Mada moram da kažem iz svoga dugogodišnjeg rada u ovoj oblasti da se upravo najnerazvijenije opštine drže muškog rukovodstva iako im je nerazvijenost direktno vezana sa ne pristustvom žena u telima gde se formiraju i realizuju lokalne politike razvoja i posebno zapošljavanja. Još jednom vas pozivam da promenite učešće žena u rukovodjenju MZ pre nego što se opredelite za prioritete u programskom budžetiranju za 2015. jer će time da se pokrenete u realnijem razvoju ove divne opštine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *