Search
Close this search box.
SV. JEVSTATIJE PLAKIDA
Broj pregleda

Obeležena slava lovačkog udruženja „dr Milenko Hadžić“

Podeli sa prijateljima:

Svečanim rezanjem kolača svrljiški lovci udruženja „dr Milenko Hadžić“ obeležili su slavu Udruženja Sv. Jevstatije Plakida.

Lovacka-slavaq

Lovačka slava Sveti Jevstatije Plakida ili Sveti Evstatije, zaštitnik lova, lovci pravoslavnih zemalja slave 3. oktobra, po novom kalendaru i najveći je lovački praznik kod lovaca Srbije.

Ovogodišnji kolačar slave bio je Miroslav Bogdanović, a kolač za narednu godinu preuzeo je njego kolega Marko Milojić.

Slavski-kolac

Zlatimit Rašić – predsednik lovačkog udruženja „dr Milenko Hadžić“ uputio je iskrene čestitke okupljenim lovcima.

Svim lovcima, a posebno lovcima Svrljiga želim srećnu i dugovečnu slavu Sveti Evstatije, rekao je Rašić obraćajujći se okupljenim lovcima.

U ime opštine Svrljig slavi je prisustvovala predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović.

MEDALJA ZA DANILA

Danilo

Predsednik Udruženja iskoristio je današnji dan i mladom lovcu Danilu Bogdanoviću uručio srebrnu medalju za osvojeno drugo mesto u gađanju glinenih golubova.

Jedan komentar

  1. Sretna slava lovcima Svrljiga!!!!. Eto saznadoh da se trećeg oktobra medju pravoslavnim lovcima obeležava slava. Sad sam potpuno dobio potvrdu, kada se mogu, sledeće godine očekivati gosti iz pravoslavne Bugarske, iz prijateljskih gradova Lom i Vršec, da obeleže sa domaćinima slavu lovaca. Iako nisu pravoslavni, mogu biti pozvani i lovci iz slovenačkog Šentjerneja, pa da se prvog dana slavi slava lovaca Svrljiga, a da se drugoga dana dogovara kako da se unapredi saradnja lovačkih društava, gde bi se ugovorilo i medjusobno gostovanje. Ima se mogućnost sa tim inostranim udruženjima pregovarati o razvoju lovačkog turizma, da lovci naprave svoje u svojim mestima sa lokalnim samoupravama/opštinama, a onda tu može da bude i ulaganja kapitala. Slovenačka iskustva sa projektnom podrškom evropskih fondova koristite što je pre moguće i u razvoju lovnog turizma, preporučujem vam gospodo lovci, a onda će i slava svake godine imati sve više gostiju sa raznih meridijana. Živeo Svrljig!!!.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svečano otvaranje večeras

I Likovna kolonija ,,Vinski put”

Obaveštenje

U nedelju preventivni pregledi štitaste žlezde u svrljiškom Domu zdravlja

Poljoprivreda

Rok za zahteve za subvencije od 18.000 dinara produžen do 1. aprila

Signal

OBAVEŠTENJE: 6. marta redovna provera sistema za javno uzbunjivanje

Kanal džet

Vlada Japana donirala vrednu mašinu svrljiškom komunalcu

Sportski dani

ZONA CENTAR: Prvenstvo se nastavlja u subotu!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano