Svrljiške novine

SASTANAK
Broj pregleda

Predsednica sa direktorima o planovima za narednu godinu

Podeli sa prijateljima:

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović održala je danas sastanak sa direktorima i predstavnicima javnih ustanova i preduzeća.

Direktori

O aktivnostima u proteklom mesecu govorili su Stevan Stojanović – predstavnik Crvenog krsta, Vesna Nedeljković – direktorka Centra za socijalni rad, Borinka Minić – predstavnica OŠ “Dobrila Stambolić“, Lela Mitić – direktorka SŠ “Dušan Trivunac Dragoš“, Dejan Miletić – direktor PU “Poletarac“, Vladan Dikić – predstavnik Centra za turizam, kulturu i sport, Dragan Budimović – direktor Doma zdravlja, Branislav Mihajlović – predstavnik JKSP “Svrljig“ i Dobrivoje Stojanović – v.d. direktor JP “Direkcije za izgradnju Svrljiga“.

Uglavnom, u svakom preduzeću aktivnosti se odvijaju po planu, bez većih problema, a kao jedini direktori ističu manjak radne snage, prvenstveno u vrtiću, Centru za socijalni rad , JKSP “Svrljig“, Domu zdravlja, ali i drugim ustanovama.

U toku proteklog meseca povećan broj zahteva za socijalnu pomoć i zahteva za domski smeštaj zabeležen je u Centru za socijalni rad. Po rečima direktorke to je uobičajna pojava koja dolazi svake godine s jeseni.

Nedeljkovićeva je najavila i tzv. “raciju“ predstavnika Centra po lokalnim kockarnicama, jer po nekim nezvaničnim saznanjima pojedini korisnici socijalnu pomoć u najvećoj meri, umesto za kupovinu najosnovijih potrepština, novac daju igrajući se na aparatima i slično.

Vladan Dikić, predstavnik Centra za turizam, kulturu i sport, obrazložio je da ova ustanova uspešno sprovodi sve aktivnosti u skladu sa programom. On je napomenuo da su trenutno aktuelna arheološka iskopavanja na potezu kod Niševca, na lokalitetu Timakum Maius.

Dikić je iskoristio priliku te napomenuo da Centar ima problema sa prokišnjavanjem u bisokopskoj sali i na još nekoliko mesta u samom objektu.

Nedavno smo imali intervenciju na krovu zgrade. Majstori su sanirali nedostatke, ali i posle te sanacije u sali prokišnjava, ne samo u sali, već i u ostalim prostorijama u objektu, rekao je Vladan Dikić i dodao da je neophodno što pre pronaći mogućnost za saniranje i rešavanje tog problema.

Povodom toga predsednica je poručila svim direktorima da na sledećem sastanku donesu spiskove sa najneophodnijim potrebama i aktivnostima koje planiraju da sprovedu u toku sledeće godine.
Branislav Mihajlović, predstavnik JKSP “Svrljig“, kaže da je ostvarenje ovog preduzeća 83 % i da JKSP “Svrljig“ posluje na najbolji način.

Ostvarenje od 83% je zaista mnogo, a gotovo da nema vidljivih rezultata. Zahtevam da mi dostavite te podatke u pisanoj formi, poručila je predsednica Trifunović i dodala da je ovom preduzeću uputila naredbu kako bi se na vreme spremili za zimu i da bi se postavila zaštitna ograda te na taj način zaštitila polja i putni pravci od smetova i velikog snega.

Na kraju, direktorima se obratio i v.d. direktor JP “Direkcije za izgradnju Svrljiga“ Dobrivoje Stojanović.
Stojanović je u izlaganju istakao da se trenutno radi treća faza na izgradnji kupališnog kompleksa na SC “Pastirište“, da se realizuje akcija “Na dinar tri dinara“ i da su pripremljene lokacije za asfaltiranje po selima.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Dobra vest

Počela rekonstrukcija Centra za turizam, kulturu i sport Svrljig: Predsednik opštine obišao radove

Dobro došla deco

Dečja radost u Opštinskoj upravi Svrljig tokom Dečje nedelje: Predsednik i mališani zajedno u akciji

VIDEO

Predsednik opštine Svrljig odlučan: Ne podnosim ostavku uprkos pritiscima

Mexico

Uživajte u spektaklu meksičke kulture: Humanitarni koncert u Svrljigu!

Sport

Svrljiški teniseri briljiraju na turnirima: Novi uspeh u Niškoj Banji

Srećna slava

Lovačko udruženje Dr Milenko Hadžić Svrljig obeležava slavu i 125 godina postojanja

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Povezano

Radni sastanak

Održan sastanak predsednika Opštine sa direktorima javnih ustanova i preduzeća

Telefonska izjava

Svrljig i dalje bezbedna opština jer nema zaraženih korona virusom (VIDEO)

VIDEO

Svi koji dođu iz inostranstva da budu u samoizolaciji!

Solidarnost

Poziv vlasnicima prodavnica i marketa da otvore svoje radnje u nedelju od 04 do 07 časova

APEL NADLEŽNIMA

TRIFUNOVIĆ: Poslodavci oslobdite majke dece mlađe od 12 godina radnih obaveza

Druga konferencija

Zabrana rada ugostiteljskih objekata na teritoriji Svrljiga

Korona virus

TEMA COVID 19: Konferencija za novinare predsednice opštine Svrljig

Prijavite strance!

U Svrljigu 11 lica u samoizolaciji!

2 Responses

  1. Vrlo interesantna priča direktora i predstavnika institucija o nedostajućoj radnoj snazi. Ko zna po koji put se to spominje, ali nema ni jedne reči koja bi bila usmerena ka rešavanju tog problema. Sastanak se održao, nedostaje radne snage i tačka. To je sramotno, pošto se malo većim misaonim naporom i istraživanjem postojećeg zakonodavnog okvira može doći do nekih varijanti kako se taj problem sa nedostajućom radnom snagom može pokušati rešavati. Koliko vidim, na ovom sastanku nema pomoćnika predsednice Marka pa se vidi da nema predloga za projektno rešavanje ovog pitanja. Naravno, kroz projekte mogu da se rešavaju i neki drugi problemi koji su navedeni na ovakvim sastancima, ali postavlja se pitanje koliko ima ljudskih resursa u Svrljigu koji bi mogli da rade na izradi projektnih predloga,odnosno na izradi projektnih predloga – aplikacija za otvorene konkurse. Prateći ovakve sastanke vidim da nema projektno pismenih u vrhu opštine pa se postavlja pitanje što se ne obraćaju Regionalnoj razvojnoj agenciji “Jug” iz Niša, ili organizacijama kao što je ENECA iz Niša, posebno što je poslovno vezana za Philip Moris fabriku iz Niša, pa ima dobre finansije za programe koje radi. Mnogo otvorenih pitanja a oni se skupe i iznose neke velike procente realizacije, koje samo u njihovim glavama žive.

  2. Sve to lepo predsednica opstine s direktorima,a pitanje glasi kada ce predstavnik v.d Direkcije da izadje s predsednicom opstine na uvidjaj da vide put koji MZ trazi da opstina finansira presvuku asfalta u Okruglici koja je kisa i nevreme zahvatilo a buldjozer JKSP SVRLJIG u tom nevremenu dokrajčio i unistio postojeci asfalt jer gospoda koja je upravljala ovim masinom presla asfaltom 850m ,pa zamoljavamo opstinsko rukovodstv da izadje na licu mesta vidi ovu deonicu i poprica s očevidcima koji su videli ,i da se sete i ovog sela da postoji u opstini a ne samo kad su IZBORI PA IZBORI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *